Νέα τραγωδία με μωρό προσφύγων στο Αγαθονήσι ελλείψει γιατρού

Ένα δίμηνο μωρό, παιδί Σύρων προσφύγων, άφησε την τελευταία του πνοή στο Αγαθονήσι, λίγα 24ωρα μετά την τραγική ιστορία της οικογένειας του μικρού Αϊλάν στην Αλικαρνασσό που έκανε το γύρο του κόσμου. Αυτή τη φορά, βασική αιτία του θανάτου του βρέφους είναι η έλλειψη γιατρού από το νησί, ένα σοβαρότατο καθημερινό πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωποι και οι κάτοικοί του.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σάββατο, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο ethnos.gr, μια βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες «έσπασε» πάνω στα βράχια σε ακτή του Αγαθονησίου. Όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα. Ανάμεσά τους κι ένα βρέφος δυο μηνών. Ήταν μαζί με τους γονείς του. Το παιδί ήπιε νερό.  Οι γονείς προσπάθησαν να το σώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Ακολούθησαν οι κάτοικοι που επίσης δεν τα κατάφεραν.

Ειδοποιήθηκε ο δήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Κοττορός και αμέσως ξεκίνησε αγώνας δρόμου για να μεταφερθεί το βρέφος στο νοσοκομείο της Σάμου, καθώς δεν υπάρχει γιατρός στο νησί. Επιπλέον, όπως αποδείχτηκε, δεν υπάρχει ούτε πλωτό σκάφος, το οποίο έπρεπε να έρθει από τη Σάμο για να παραλάβει το μισοπεθαμένο παιδί.

Έτσι, όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο της Σάμου, οι γιατροί δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν τίποτα.

Οι αρχές του Αγαθονησίου έχουν πλέον πάρει υπό την προστασία τους την οικογένεια του μικρού παιδιού και την κρατούν ασφαλή.