Ο Νικολά και οι άλλοι

sarkozy-4

 

Ο τυφώνας Σαρκό επέστρεψε και σαρώνει στο πέρασμά του όποιον βρεθεί μπροστά του.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια ο Νικολά Σαρκοζί φάνηκε να απέχει από τα πολιτικά δρώμενα.

Από πίσω όμως, είχε άποψη για όλους και για όλα:

Για τον Φρανσουά Ολάντ που «τρώει πατατάκια και δε φροντίζει το σώμα του όπως θα έπρεπε να κάνει ως ηγέτης», για τους «ηλίθιους» βουλευτές του UMP, του κόμματός του, αλλά και την «αντρογυναίκα» Μαρίν Λε Πεν.

Η τελευταία άλλωστε είναι και ο λόγος της επιστροφής του. Παρά τις δημοσκοπήσεις που δεν δείχνουν ικανοποίηση με την επιστροφή του πρώην προέδρου της Γαλλίας, φαίνεται να είναι ο μόνος που έχει τη δύναμη να σταθεί απέναντι στη Μαρίν Λε Πέν και να βάλει φρένο στην ακροδεξιά που προελαύνει.

Τα ατοπήματα του παρελθόντος που αναμοχλεύει ο τύπος δεν πτοούν το Σαρκοζί, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία του κόμματός του αλλά επί της ουσίας ο στόχος είναι το Μέγαρο των Ηλυσίων στις εκλογές του 2017.

Ούτως ή άλλως, τον παρόντα ένοικο, Φρανσουά Ολάντ, τον έχει πάρει η κατηφόρα. Υποσχέσεις ξαναειπωμένες και φρούδες έχουν ρίξει τη δημοτικότητά του στο 12%.

Όλοι ξέρουν, ακόμη κι αν δεν το παραδέχονται, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική μέχρι στιγμής εκτός από το Σαρκοζί.

Ακόμη κι ο Αλέν Ζυπέ, ο έταιρος υποψήφιος για την προεδρία του UMP, δεν έχει την απαιτούμενη δυναμική.

Κι όπως λέει ο Σαρκό: « Μου αρέσει πολύ ο Αλέν. Είναι δέκα χρόνια μικρότερός μου. Θα μπορούσα να έχω καλύτερο αντίπαλο; Με κάνει να μοιάζω νεότερος»…