Επεισόδια στο Λονδίνο στη Νύχτα του Γκάι Φοκς

Επεισοδιακή κατάληξη είχε η νύχτα της 5ης Νοεμβρίου στο Λονδίνο, όπου κανονικά τιμάται με πυροτεχνήματα και διάφορες άλλες «ελαφρές» εκδηλώσεις και παρελάσεις μεταμφιεσμένων η Μέρα του Γκάι Φοκς – μια παλιά παράδοση υπέρ του βρετανικού πολιτεύματος και του καθεστώτος της μοναρχίας, η οποία όμως λόγω της ταινίας «V for Vendetta» συχνά αποκτά το ακριβώς αντίθετο νόημα.

Αμέτρητοι διαδηλωτές, φορώντας τη μάσκα του Γκάι Φοκς – του ανθρώπου που στις 5 Νοεμβρίου 1605 είχε αποπειραθεί να ανατινάξει το κοινοβούλιο και να σκοτώσει τον βασιλιά της Αγγλίας – συγκρούστηκαν το βράδυ της Τετάρτης με δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο Γουέστμινστερ σε μια διαδήλωση κατά της λιτότητας.

Στο πλευρό των διαδηλωτών που προέλασαν προς το βρετανικό κοινοβούλιο βρέθηκαν η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ και ο ηθοποιός και ακτιβιστής Ράσελ Μπραντ.

Η πορεία χιλιάδων «μασκοφόρων αντικαπιταλιστών» όπως τους χαρακτήρισε η Daily Mail είχε σκοπό να προκαλέσει χάος στη πρωτεύουσα της Βρετανίας. Η οργάνωση Anonymous είχε ως στόχο, λένε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, να αποκλείσει τμήματα της πόλης κοντά στο κοινοβούλιο.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tanea.gr/news/world/article/5177193/epeisodia-sto-londino-sth-nyxta-toy-gkai-foks/