Διπλωματικές αβρότητες μεταξύ Πούτιν - Ρέντσι

Με ανταλλαγή διπλωματικών αβροτήτων μεταξύ του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν και του Ιταλού πρωθυπουργού, Μ. Ρέντσι, ολοκληρώθηκε η τελετή των εγκαινίων της “Μέρας της Ρωσίας” στη διεθνή έκθεση “EXPO 2015″στο Μιλάνο.

“Την Ρωσία και την Ιταλία ενώνουν οι πιο στενές σχέσεις” σημείωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι σήμερα η Ιταλία αποτελεί τον πλέον σημαντικό εμπορικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη και ισχυρό επενδυτή της ρωσικής οικονομίας.

Η Ρωσία και η Ιταλία βρίσκονται “από την ίδια πλευρά απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις”, ανταπέδωσε ο Ρέντσι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Η επίσκεψη του Πούτιν στην Ιταλία και οι προγραμματισμένες συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και με τον Πάπα έχει προκαλέσει “νευρικότητα” στην ΕΕ αλλά και στις ΗΠΑ, οι οποίες “διακρίνουν” προσπάθεια της Μόσχας να δημιουργήσει “ρωγμές” στο μέτωπο της Δύσης εναντίον της. Μάλιστα, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τσεχία και η Ουγγαρία θεωρούνται “εν δυνάμει πρόθυμες” να παίξουν αυτό το ρόλο.