Η συγγραφέας Τασλίμα Νασρίν αναζητά ασφαλές καταφύγιο στις ΗΠΑ

Η συγγραφέας από το Μπανγκλαντές Τασλίμα Νασρίν δήλωσε σήμερα ότι εγκατέλειψε την Ινδία για να καταφύγει στις ΗΠΑ, αφού δέχθηκε απειλές για τη ζωή της από ισλαμιστές.

Η Νασρίν, η οποία είχε αναγκαστεί το 1994 να εγκαταλείψει το Μπανγκλαντές για την Ευρώπη μετά τις κατηγορίες για βλασφημία που της είχαν προσάψει εξτρεμιστές μετά την κυκλοφορία ενός βιβλίου της, τόνισε ότι δεν αισθανόταν πλέον ασφαλής στο Νέο Δελχί, όπου είχε εγκατασταθεί.

«Απειλήθηκα από ισλαμιστές που σκότωσαν αθεϊστές μπλόγκερ στο Μπανγκλαντές. Ανησυχώ», έγραψε στο Twitter. «Θα επιστρέψω όταν θα αισθανθώ ασφάλεια», πρόσθεσε.

Η 52χρονη σήμερα συγγραφέας διευκρίνισε ότι είχε ζητήσει να δει τον Υπουργό Εσωτερικών της Ινδίας Ράτζναθ Σινχ μετά τις απειλές που δέχθηκε για την ζωή της, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Η Νασρίν έλαβε την απόφαση αυτή μετά τη δολοφονία με μαχαίρι στο Μπανγκλαντές του αθεϊστή μπλόγκερ Ανάντα Μπιτζόι Ντας, ο οποίος ήταν ο τρίτος κατά σειρά που δολοφονήθηκε με αυτόν τον τρόπο από τον Φεβρουάριο. Πίσω από τις δολοφονίες αυτές πιστεύεται ότι κρύβονται φανατικοί ισλαμιστές.

Αφού έφυγε από το Μπανγκλαντές, η Νασρίν έζησε εξόριστη για 10 χρόνια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, προτού εξασφαλίσει προσωρινή άδεια παραμονής στην Ινδία το 2004.