Οι πιο επικίνδυνες γυναίκες στον κόσμο...

Ο ρόλος των γυναικών στο οργανωμένο έγκλημα έχει, συχνά, υποτιμηθεί, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι  οι εγκληματικές δραστηριότητες είναι πιθανότερο να συνάδουν με την ανδρική φύση.

Ωστόσο, η Huffington Post παρουσίασε μια λίστα με τις πέντε από τις πιο επικίνδυνες γυναίκες – γκάνγκστερ του κόσμου.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, Στέφανο Νικήτα, η λίστα έχει ως εξής:

 

Claudia Ochoa Felix

claudia ochoa

Είναι γνωστή και ως η Καρντάσιαν του Οργανωμένου εγκλήματος, χάρη στην εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και την μανία της με το Instagram. Το 2014 οι φήμες ανέφεραν πως κατάφερε να γίνει η κεφαλή της συμμορίας Los Ántrax, που είναι υπεύθυνη για τις άγριες δολοφονίες δεκάδων ανθρώπων.

Στα μέσα Μαΐου του 2014, το πέπλο μυστήριο γύρω από την Ochoa Felix έγινε ακόμα πιο πυκνό όταν ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που αναρτήθηκε στον ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο El Blog del Narco ανέφερε ότι γυναίκα που απήχθη από γυμναστήριο στο Culiacan, λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Yuriana Castillo Torres εκτελέστηκε γιατί οι απαγωγείς της την πέρασαν για την υποτιθέμενη “Αυτοκράτειρα της Ántrax”.

Αν και ανησυχεί για τη σωματική ακεραιότητα της, η Claudia Ochoa Felix δεν φεύγει εντελώς από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως φαίνεται, στις 7 Ιουνίου, δημιούργησε σελίδα για τους θαυμαστές της στο Facebook.

Η Felix κληρονόμησε τη θέση από τον σύντροφό της Jose Rodrigo Arechiga “El Chino” Gamboa, όταν συνελήφθη και έπρεπε να διαλέξει διάδοχο.

Maria Licciardi

luci

Ηταν η γυναίκα ενός από τους πιο σημαντικούς μαφιόζους της Νάπολη, ήταν η κεφαλή της οικογενειακής επιχείρησης για 8 χρόνια, πριν συλληφθεί το 2001. Ήταν η πρώτη γυναίκα που αναλάμβανε τα ηνία της μαφίας στην περιοχή της, μετά από τις συλλήψεις του συζύγου και των δυο αδερφών της. Μάλιστα, ήταν γνωστή ως η “Νονά”, καθώς έλεγχε το εμπόριο ναρκωτικών και αυτή της λευκής σαρκός, ξεγελώντας εκατομμύρια ανήλικα κορίτσι και εξωθώντας τους στην πορνεία.

Το 1999 η βασιλεία της ήρθε σε ένα τέλος όταν διαφώνησε για την ποιότητα ηρωίνης που επρόκειτο να προωθηθεί στην αγορά με άλλη συμμορία τους Lo Russo, καθώς υποστήριξε ότι θα οδηγούσε στον θάνατο τους καλύτερους πελάτες της. Κάτι που αποδείχθηκε πραγματικότητα με αποτέλεσμα οι αρχές, που γνώριζαν τη δράση της, να στραφούν εναντίων της και να τη κυνηγήσουν μέχρι τη σύλληψή της.

Rosetta Cutolo

rosetta cutolo

Είναι η αδερφή του μαφιόζου Raffaele Cutolo, του πρώην αρχηγού της Καμόρα. Επειδή ο αδελφός της πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πίσω από τα κάγκελα ήταν η μόνη που μπορούσε να εμπιστευθεί με αποτέλεσμα να τον διαδεχθεί.

Η ίδια ζούσε σε κάστρο το ” Castello Mediceo” του 16ου αιώνα, ωστόσο η “βασιλεία” της έληξε όταν το 1980 διέταξε την ανατίναξη του τοπικού αστυνομικού τμήματος, με αποτέλεσμα οι αρχές να ξεκινήσουν το ανθρωποκυνηγητό. Τελικά, κατάφερα να τη συλλάβουν το 1993, όταν παραδόθηκε, καθώς είχε κουραστεί να ταξιδεύει και να κρύβεται συνεχώς. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ήταν αθώα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με μόνο 9 χρόνια φυλάκισης.

Jemeker Thompson

jemeker thompson

Προέρχεται από μια πολύ φτωχή οικογένεια, με αποτέλεσμα να στραφεί προς το έγκλημα προκειμένου να επιβιώσει. Όταν γνώρισε τον άντρα της σταμάτησε να ασχολείται με μικροεγκλήματα και άρχισε να δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών. Σε λίγα μόλις χρόνια κατάφεραν να γίνουν οι σημαντικότεροι έμποροι ναρκωτικών στο Λος Άντζελες το 1980.

Όταν δολοφονήθηκε ο άνδρας της αναγκάστηκε να συνεχίσει μόνη της την επιχείρηση, με την αστυνομία να ψάχνει διαρκώς στοιχεία για αν τη συλλάβει. Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα το έσκασε από το Λος Άντζελες και επέστρεψε για την αποφοίτηση του γιου της, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Sandra Ávila Beltrán

sandra avila beltran

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1960 και αυτοανακηρύχθηκε η “Βασίλισσα του Ειρηνικού Ωκεανού”. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει η κεφαλή του μεξικάνικού καρτέλ ναρκωτικών και να αποκτήσει με τον “ιδρώτα” της περιουσία εκατομμυρίων.

Παντρεύτηκε δυο φορές με αστυνομικούς, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από πληρωμένους από εκείνη δολοφόνους. Και παρόλο που ήταν πολύ καλή στο να καλύπτει τα ίχνη της προδόθηκε όταν ο γιος της απήχθη και έπρεπε να πληρώσει λίτρα 5 εκατομμύρια δολάρια για την απελευθέρωσή του. Έτσι, συνελήφθη από την αστυνομία όχι για εμπόριο ναρκωτικών, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που την ενοχοποιούσαν, αλλά για παράνομη οπλοκατοχή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή.