Νέα σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ ταρακούνησαν και πάλι τη χώρα του Νεπάλ- 19 οι νεκροί και κοντά στους 1.000 οι τραυματίες

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Νεπάλ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναθεώρησε την μέτρηση του μεγέθους της δόνησης λίγη ώρα αργότερα. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 7,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 82 χιλιομέτρων ανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, και σε εστιακό βάθος μόλις 19 χιλιομέτρων.

Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα, ανατολικά του Κατμαντού, δήλωσαν ότι υπάρχουν 19 νεκροί ενώ οι τραυματίες αγγίζουν τους 1.000. Ένας νεκρός από τον σεισμό αναφέρθηκε στο ινδικό κρατίδιο Μπιχάρ. Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί, την Ινδία και την Ντάκα, στο Μπανγκλαντές και σύμφωνα με μαρτυρίες διήρκεσε περί τα δύο λεπτά.

Σημειώνεται ότι από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε στις 25 Απριλίου στην χώρα έχασαν τη ζωή τους πάνω από 8.000 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 17.800. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, έντρομοι οι κάτοικοι του Κατμαντού εγκαταλείπουν τα ήδη επιβαρυμένα από τον προηγούμενο σεισμό κτίρια.