BNP Paribas: Απεργία στην ιταλική θυγατρική της, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990

Οι εργαζόμενοι στην BNL, την ιταλική θυγατρική της γαλλικής BNP Paribas, προχώρησαν σε απεργία για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές προσωπικού στο back office και στην πληροφορική.

Τα ιταλικά τραπεζικά σωματεία εργαζόμενων δήλωσαν πως η απεργία ήταν “μεγάλη επιτυχία”, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή ήταν ισχυρή.

“Τα εσωτερικά γραφεία της τράπεζας ήταν εντελώς ερηπωμένα και παρέμειναν κλειστά, όπως και τα περισσότερο υποκαταστήματα”, ανέφεραν σε κοινή δήλωση τους τα Fabi, First-Cisl, Fisac-Cgil, Uilco, Unisin.

Η BNL δήλωσε πως το 29,8% των εργαζόμενων της συμμετείχαν στην απεργία.

“Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το οποίο χαρακτηρίζεται επίσης από τις αργίες στο τέλος του έτους, η BNL έχει σε κάθε περίπτωση εξασφαλίσει την επιχειρηματική συνέχεια, με την ενίσχυση του ψηφιακού της καναλιού για την υποστήριξη του φυσικού καναλιού”, ανέφερε σε ανακοίνωση της.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται κατά της απόφασης της BNL να χρησιμοποιήσει εξωτερικούς παρόχους για ΙΤ και υπηρεσίες back office, σε μια κίνηση που τα σωματεία θεωρούν ότι επηρεάζει 900 από τους συνολικά 11.500 εργαζομένους της BNL στα κεντρικά της γραφεία και σε περίπου 700 υποκαταστήματα σε όλη την Ιταλία.