Τα ταξίδια του απατεώνα, ψευτογιατρού στη Γερμανία - Παραμύθιαζε ασθενείς με σκλήρυνση - Έλεγε ότι θεράπευε το μίσο Χόλιγουντ

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του «ψευτογιατρού» στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται πως ψευτογιατρός, ο οποίος ήταν φυσιοθεραπευτής και παρίστανε τον νευρολόγο, υποσχόταν σε ασθενείς με σκλήρυνση θεραπεία με βλαστοκύτταρα, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πέντε άνθρωποι στους οποίους ο ψευτογιατρός υποσχόταν θεραπεία έχουν καταλήξει.

Στο μεταξύ, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τον συνεργό του 66χρονου στη Γερμανία αλλά και τη δράση του ψευτογιατρού κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στη χώρα, μαζί με ασθενείς.

Τα ταξίδια του «ψευτογιατρού» στη Γερμανία

Πιο συγκεκριμένα, όταν βρισκόταν στη Γερμανία, όσοι συναντούσαν τον 66χρονο τον αποκαλούσαν «Denis». Εκεί ταξίδευαν μαζί του με δικά τους έξοδα οι ασθενείς, για να υποβληθούν σε «απαραίτητες» εξετάσεις από τον Γερμανό συνεργό του. Ο 72χρονος γενικός ιατρός, που παρουσιαζόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος, είχε υποδεχτεί δεκάδες ασθενείς από την Ελλάδα, τους οποίους στη συνέχεια προέτρεπε να ακολουθούν τις οδηγίες του 66χρονου.

«Μέσα σε δύο χρόνια θα είναι και πάλι όπως τη γέννησε η μαμά της», είπε σε συγγενή ασθενή του ο ψευτογιατρός, περιγράφοντας τα γιατροσόφια του. Μάλιστα θέλοντας να πείσει την οικογένεια να ταξιδέψει για εξετάσεις στη Στουτγκάρδη, ανέφερε ότι ο Γερμανός συνεργός του, έκανε παρόμοιες θεραπείες στη… Βασίλισσα Ελισσάβετ!

Στο Κέιπ Τάουν ο συνεργός του «ψευτογιατρού»

«Ο Έλληνας ιατρός έφερνε πάντα μαζί του τους ασθενείς και τα έγγραφα τους και κατόπιν τα έπαιρνε και πάλι μαζί του στην Ελλάδα. Εμείς δεν τηρούσαμε φακέλους. Ο σύζυγος μου παρείχε μόνο συμβουλευτική θεραπεία», ανέφερε στους αστυνομικούς η σύζυγος του 72χρονου Γερμανού. Όταν οι αρχές εντόπισαν κατά τις έρευνες στο ιατρείο του 72χρονου φιαλίδια με άγνωστο σκεύασμα, η γυναίκα είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν το κάνουμε εδώ και χρόνια πλέον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνεργός του ψευτογιατρού, μένει πλέον μόνιμα στη Νότια Αφρική, σε ιδιόκτητο κτήμα στο Κέιπ Τάουν.

Και αστέρες του Χόλιγουντ στο… πελατολόγιο του συνεργού

Αξίζει να σημειωθεί πως πελάτης του Γερμανού γιατρού δεν ήταν μόνο η βασίλισσα της Αγγλίας αλλά και αστέρες του Χόλιγουντ! Έτσι τουλάχιστον είχε πει ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί όταν ο 72χρονος αρνήθηκε να εξετάσει την ασθενή στο ιατρείο του, παρά το γεγονός ότι είχαν ταξιδέψει μέχρι τη Γερμανία. Όπως είπε, ο συνεργός του θα πετούσε την επόμενη μέρα για Καλιφόρνια, για να συναντήσει ασθενείς του, που ήταν δημοφιλείς ηθοποιοί…

«Θα τον βρω και θα τον τσακίσω»

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν πως ένας άνδρας-θύμα του ψευτογιατρού, είχε μιλήσει το καλοκαίρι του 2018 με μητέρα ασθενή που λάμβανε θεραπεία από τον 66χρονο. Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα τον βρω, μόνος μου. Θα τον τσακίσω».