Εντός της ημέρας θα γνωστοποιηθούν τα στοιχεία του 53χρονου βιαστή - Στο φως φρικτές αποκαλύψεις - Έρευνα για κύκλωμα παιδοφιλίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δράση του 53χρονου από τον Κολωνό ο οποίος βίαζε τους τελευταίους μήνες την 12χρονη κόρη υπαλλήλου του και παράλληλα εξέδιδε το παιδί σε παιδόφιλους.

Η καταγγελία από τη μητέρα της 12χρονης έγινε στα τέλη Αυγούστου, όταν η θεία του παιδιού, που φιλοξενούσε για διακοπές το παιδί στη Λευκάδα, παρατήρησε μια παράξενη συμπεριφορά, κατάφερε να της αποσπάσει το κινητό και εκεί να διαπιστώσει τη φρίκη, τα εμετικά μηνύματα που της έστελνε ο 53χρονος και τη δράση του. Ενημέρωσε τη μητέρα του παιδιού και ξεκίνησε η μεγάλη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνούσε την υπόθεση και επιχειρούσε να διαπιστώσει τη δράση του 53χρονου τον τελευταίο μήνα. Αποτέλεσμα της έρευνας η ογκώδης δικογραφία 1.000 σελίδων, η οποία περιλαμβάνει ανατριχιαστικά στοιχεία για τη δράση του 53χρονου. Μηνύματα, φωτογραφίες, επικοινωνίες και άρρωστο περιεχόμενο που προκαλεί σοκ. Είναι επίσης καταγεγραμμένα ονόματα και τηλέφωνα ατόμων τα οποία φέρονται να επικοινωνούσαν με τα προφίλ αυτά που είχε φτιάξει και διαχειριζόταν ο 53χρονος.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνεται και σε ένα άλλο σημείο: Να διαπιστώσει αν υπήρχε πρότερη ανάλογη δράση του 53χρονου.

Καθώς θεωρείται απίθανο να ξύπνησε μια ημέρα ο 53χρονος και να ανάπτυξε τέτοια δραστηριότητα, στόχος είναι να εξακριβωθεί αν και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματά του.

Στην περίπτωση της 12χρονης, ο δράστης κινήθηκε απολύτως οργανωμένα, φτιάχνοντας και λειτουργώντας προφίλ σε σκοτεινά chat rooms, όπου παιδόφιλοι εντοπίζουν τα θύματά τους. Φαίνεται ότι ο 53χρονος είχε φτιάξει προφίλ σε ένα από τα chat rooms αυτά με αρρωστημένο υλικό για την 12χρονη, το οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος. Εκεί φαίνεται ότι τον είχαν προσεγγίσει πάνω από 200 παιδόφιλοι. Κάποιοι από αυτούς βίασαν το παιδί έναντι ποσού 50 έως 70 ευρώ που κατέβαλαν στον 53χρονο.

Ήδη 4 με 5 πρόσωπα, βιαστές της 12χρονης, βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένονται συλλήψεις το επόμενο διάστημα. Για τις όποιες άλλες συλλήψεις βιαστών της 12χρονης θα γίνει ξεχωριστή δικογραφία. Άλλωστε, η Εισαγγελία άσκησε χθες ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Ερευνάται, ακόμη, το αν ο 53χρονος δρούσε ως μέλος ευρύτερου κυκλώματος παιδόφιλων και τι κρύβεται από πίσω του. Σημαντικά στοιχεία αναμένεται να εξαχθούν από τις ηλεκτρονικές συσκευές του βιαστή που έχουν κατασχεθεί. Αρχεία αλλά και ηλεκτρονικά ίχνη, που ακόμη και αν έχουν διαγραφεί δεν έχουν και δεν μπορούν να σβηστούν, αναμένεται να δώσουν σημαντικά στοιχεία για την πλήρη αποτύπωση του χάρτη της δράσης του βιαστή της 12χρονης.

Ο ίδιος είχε καταφέρει να χτίσει ένα προφίλ υπεράνω υποψίας, οικογενειάρχη, κοινωνικού ατόμου με πολιτικά ενδιαφέροντα και δραστηριότητα, καταστηματάρχη και πιστού, καθώς, εκτός όλων των άλλων επαφών που επιχειρούσε να διατηρεί, φρόντιζε να έχει παρουσία και στην εκκλησία. Ήταν μάλιστα και επίτροπος σε ναό κοντά στο σπίτι του και φρόντιζε να διαφημίζει τη δράση του αυτή. Είχε εκδιωχθεί από τη θέση του επιτρόπου όταν ο εφημέριος αντιλήφθηκε ότι ο 53χρονος διαφήμιζε τη δραστηριότητά του αυτή και πόσταρε κοινές του φωτογραφίες με τον ιερέα στα social media.

Πρέκας: Τον γνωρίζαμε, είχε το μπαρ κάτω από το θέατρο Αυλαία, πέσαμε από τα σύννεφα
Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή του Κώστα Πρέκα, ο οποίος γνώριζε τον 53χρονο, για το κοινωνικό προφίλ που έχτιζε ο βιαστής.

Ο Κώστας Πρέκας βγήκε στον «αέρα» της εκπομπής «Το Πρωινό» και μίλησε για τη γνωριμία του με τον 53χρονο, η οποία χρονολογείται από το 2018.

Σε ερώτηση από πού γνωρίζει τον δράστη, ο Κώστας Πρέκας απάντησε: «Από το θέατρο Αυλαία, που είχε το μπαρ κάτω, είναι τέσσερα χρόνια περίπου. Όλος ο κόσμος τον γνώριζε. Βοήθαγε το θέατρο, δεν φανταζόμουν ποτέ ούτε εγώ ούτε όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι ηθοποιοί, η Φόνσου, ο ένας, ο άλλος… Πολλές προσωπικότητες γνώριζε. Έχουμε πέσει απ’ τα σύννεφα! Δεν μπορώ να το δεχτώ, είναι ασύλληπτο! Παρασύρει κάποιους ανθρώπους, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που του έκαναν παρέα και του έκαναν 1.002 καλά. Παρασύρει στον όλεθρο όλους αυτούς τους ανθρώπους! Έχει εκθέσει ανθρώπους, προσωπικότητες που εργάζονται… Φρίκη είναι αυτή, δηλαδή. Πού μπορεί να φτάσει η κοινωνία, μπορείς να μου πεις;», δήλωσε ο Κώστας Πρέκας.

«Θα σοκαριστούμε από το ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση»

H Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, αναφέρθηκε στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

«Για όλα θα βρεθούν απαντήσεις. Έχω να πω ότι η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία με τα οποία θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι θα μας σοκάρουν όλο και περισσότερο για το ποιοι εμπλέκονται», είπε στην εκπομπή Live News.

«Πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση»
Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προϊδέασε σήμερα ότι θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία όλων αυτών που εμπλέκονται στην υπόθεση, όλων όσοι βίασαν το 12χρονο κορίτσι.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας εγκληματίας. Με φρικτές και αποτρόπαιες πράξεις. Και όλοι αυτοί που παίρνανε σειρά για να κακοποιήσουν αυτό το 12χρονο παιδί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για τη σοκαριστική υπόθεση στον Κολωνό.

«Είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας, είναι θέμα τιμής του νομικού μας πολιτισμού η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Είναι πιθανόν όπως “πέσαμε από τα σύννεφα” για τον συγκεκριμένο άνδρα, να πέσουμε και για άλλους».

«Ήταν ένα από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, έπαυσε να είναι από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με το εάν το ότι υπήρξε μέλος του κόμματος κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αναφέρει: «Ένας εγκληματίας έτυχε να είναι μέλος ενός κόμματος. Έχουμε οικογένειες, έχουμε παιδιά, δεν περνά το μυαλό μου ότι μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε ανοχή επειδή αυτός ο τύπος πέρασε από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιοι συνειρμοί; Είναι απαράδεκτο να γίνονται συνειρμοί βιαστών με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

«Αρνούμαι να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης για αυτό το θέμα, μα την Παναγία! Είναι ένας βιαστής για τον οποίο πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Κάπου πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Καμία ανοχή στους παιδεραστές», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι 213 οι οποίοι είχαν πάρει σειρά να βιάσουν το κορίτσι πρέπει να αποκαλυφθούν ένας-ένας. Γιατί μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που συναντάς το πρωί που πας να πάρεις καφέ», είπε.