«Στο Δημοτικό ανακαλύψαμε πως ήμουν βαριά δυσλεκτικός - Η Δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη» - Η προσωπική ιστορία του Κ. Μπακογιάννη

Σε μία προσωπική αποκάλυψη, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία, προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης ανήρτησε μια εικόνα της φωταγωγημένης Ομόνοιας και περιέγραψε πώς ανακάλυψε πως είναι δυσλεκτικός, όταν ήταν ακόμη μαθητής του Δημοτικού.

Μέσω της ανάρτησής του, ο Κώστας Μπακογιάννης παροτρύνει τους γονείς, με βάση την προσωπική το εμπειρία, να μην «τρομάζουν» όταν ακούν πως το παιδί τους είναι δυσλεκτικό.

«Η Δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη. Απελευθερώστε τα παιδιά σας, από το βάρος αυτό, κάνοντας απλώς τη κατάλληλη διάγνωση» σημειώνει, παροτρύνοντας τους μικρούς μαθητές που αντιμετωπίζουν αυτή τη συνθήκη να αναζητήσουν στο google όλες εκείνες τις προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας που υπήρξαν δυσλεκτικοί.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη:

«Και μια προσωπική ιστορία, σήμερα που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία. Φωτίσαμε και το συντριβάνι της Ομόνοιας.

Στο Δημοτικό ήμουν, κατά βάση, ένας κακός μαθητής. Στην απελπισία της, η μάνα μου για να ανακαλύψει γιατί δυσκολευόμουν τόσο, μου έκανε τότε διάφορες εξετάσεις που απέδειξαν ότι ήμουν βαριά δυσλεκτικός.

Έκτοτε, και με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσα το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό.

Σε όλους εσάς που ακούτε ότι το παιδί σας είναι δυσλεκτικό και τρομάζετε, ένα έχω να πω με όλη μου τη δύναμη: τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν. Αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Πρώτα της οικογένειας και μετά του παιδιού.

Η Δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη. Απελευθερώστε τα παιδιά σας, από το βάρος αυτό, κάνοντας απλώς τη κατάλληλη διάγνωση.

Και σε όλους τους μικρούς δυσλεκτικούς εκεί έξω, προτείνω μια σύγχρονη εκδοχή αυτού που μου έκανε η μάνα μου: κάντε google με τους σπουδαίους δυσλεκτικούς αυτού του κόσμου.

Θα εκπλαγείτε!».