Νεκρή η 44χρονη μητέρα στην Κρήτη, που υπέστη θρόμβωση μετά το AstraZeneca

Την αποσυνέδεαν από τα μηχανήματα, που την κρατούσαν στη ζωή, τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, αφότου πια διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός της. Αφήνει πίσω της 3 παιδιά.

Κατέληξε δυστυχώς, σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου 2021,  η 44χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο Κρήτης, που εμφάνισε θρόμβωση αμέσως μετά τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, πριν από λίγο ανακοινώθηκε ο θάνατός της. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί, ότι διαπιστώθηκε πως είχε επέλθει εγκεφαλικός θάνατος, της άτυχης γυναίκας, που αφήνει πίσω της τρία ανήλικα παιδιά.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου ενημέρωσε την οικογένεια για τα αποτελέσματα των τεστ εγκεφάλου που έδειξαν ότι δυστυχώς η 44χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Οι γιατροί προχώρησαν κατόπιν στην αποσωλήνωσή της, το πρωί της Δευτέρας 31 Μαΐου 2021. Η τραγωδία αυτής της γυναίκας, έχει επιβεβαιωθεί από τον ΕΟΦ, ότι σχετίζεται με την χορήγηση της 1ης δόσης, από το εμβολιαστικό σκεύασμα της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χαλκιαδάκη στο zarpanews.gr, η οικογένειά της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν έλειψαν οι αντιδράσεις οργής για την τραγωδία.

«Η οικογένειά της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η μητέρα της 44χρονης δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην κόρη της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία», είχε αναφέρει ο σύζυγος της 44χρονης γυναίκας λίγες ημέρες πριν.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12, 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά…».

Υπενθυμίζεται πως η 44χρονη γυναίκα, που ήταν απολύτως υγιής και υπέρμαχος των εμβολιασμών, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία.

Μία εβδομάδα μετά όμως, η γυναίκα άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα έντονα συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου  και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική Κλινική του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά έκτοτε την πορεία της υγείας της, η οποία όμως, παρουσίαζε ραγδαία επιδείνωση, οδηγώντας τελικά στον θάνατό της.