Σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος της ΔΕΗ, που βασάνισε τον σκύλο του, στην Κρήτη

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο υπάλληλος της ΔΕΗ Χ.Α. στα Χανιά, που φέρεται να είναι υπεύθυνος για το βασανισμό ζώου στην Κρήτη.

Η παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε σήμερα από τη διοίκηση της Επιχείρησης να αντιμετωπίσει αμέσως το θέμα με όλη την αυστηρότητα που αρμόζει καθώς, όπως επισημαίνει, τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές σε μία σύγχρονη κοινωνία.
Σύμφωνα με πηγές της επιχείρησης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες για τον υπάλληλο που φέρεται να έχει διαπράξει την αποτρόπαια πράξη.
«Τέτοιες συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες. Με απόφαση του προέδρου ο συγκεκριμένος υπάλληλος τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική και ποινική διερεύνηση της υπόθεσης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Το χρονικό της εγκληματικής πράξης

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω άτομο είχε εντοπιστεί να έχει κρεμάσει ανάποδα στην αυλή του σπιτιού του στα Κουνουπιδιανά, Ακρωτηρίου τον σκύλο του και να του έχει κόψει με τανάλια τους όρχεις.

Η σύζυγός του κατέθεσε ότι το έκανε γιατί το σκυλί “ήθελε παιχνίδια και δεν τον άφηνε να κάνει τις δουλειές του!”.

Το σκυλί σώθηκε από Γερμανό, μέλος φιλοζωικής οργάνωσης, που έτυχε να βρίσκεται κοντά στο σημείο και έσπευσε ακούγοντας τις σπαρακτικές κραυγές του ζώου.

Xανιά: Αυτός είναι ο Γερμανός σωτήρας του βασανισμένου σκυλιού – ΝΕΟΙ  ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Ο άνθρωπος σοκαρισμένος κατάφερε να το μεταφέρει εγκαίρως σε κτηνιατρείο, όπου ο κτηνίατρος προς τιμήν του, το χειρούργησε εσπευσμένα και κατάφερε να το σώσει, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε αμοιβή για τις υπηρεσίες του.

Κτηνωδία στα Χανιά: «Σοκαριστικό το θέαμα», λέει ο κτηνίατρος για τον σκύλο  που βασανίστηκε

Το τυχερό μέσα στην ατυχία του, κακοποιημένο βάναυσα ζώο, (φέρει και σημάδια καψίματος από τσιγάρα), ανέλαβε φιλοζωική, που το φιλοξενεί μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του. Πλήθος κόσμου εκδήλωσε ενδιαφέρον να το υιοθετήσει και πηγές αναφέρουν πως επιλέχθηκε ήδη μία πραγματικά φιλόζωη οικογένεια στα Χανιά, με την παράκληση οι 800 και πλέον πολίτες που προσφέρθηκαν να το αναλάβουν, να υιοθετήσουν κάποιο άλλο αδέσποτο.

Εν τω μεταξύ ο δράστης της κακοποίησης, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις αρχές καταζητείται ακόμα  στο πλαίσιο του αυτοφώρου.