«Γεια σου μάνα», φώναζαν στην Μ. Φύσσα: «Κερδίσαμε ένα κομμάτι. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη» (Video)

Για μια σημαντική νίκη έκανε λόγο η Μάγδα Φύσσα μετά την ιστορική απόφαση του Εφετείου για ομόφωνη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μετά από την μεγαλύτερη δίκη φασιστών, μετά την Νυρεμβέργη.

«Κερδίσαμε ένα κομμάτι και αυτό το χρωστάμε σε όλους σας. Είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλον. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Θα είμαστε εδώ και τις επόμενες μέρες. Θα κάνουμε δηλώσεις, αφού βγουν οι ποινές», ανέφερε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφος η Μάγδα Φύσσα λίγη ώρα μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου.

«Γεια σου μάνα«» της φώναζαν

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατασυγκινημένοι περικύκλωσαν την Μάγδα Φύσσα μόλις βγήκε από το Εφετείο, ενώ μερικοί άρχισαν να φωνάζουν «Γεια σου μάνα», όσοι εκείνη έκανε δηλώσεις.

Πάντως η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα ξεκαθάρισε πως για εκείνη ο αγώνας δεν έχει τελειώσει καθώς, ακόμη αναμένονται οι ποινές των κατηγορουμένων.

Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου! - Δεν τελείωσε, περιμένουμε τις ποινές - ΒΙΝΤΕΟ | ενότητες, κοινωνία | Real.gr

 «Παύλο μου νικήσαμε»

Τον γύρο του διαδικτύου μάλιστα έκανε το ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου πως η Χρυσή Αυγή,  είναι εγκληματική οργάνωση.

Μάγδα Φύσσα: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου» (βίντεο) | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα βγήκε έξω από το δικαστήριο πανηγυρίζοντας στο άκουσμα πως οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι της για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 Δείτε το Video:

Η ίδια μάλιστα ξέσπασε και υψώνοντας τις γροθιές της, φώναξε «Δικαιωθήκαμε!» και «ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου!»

 Οι συγκλονιστικές στιγμές και στο ακόλουθο Video:

Η στιγμή της ανακοίνωσης του τριμελούς Εφετείου: Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση – Πραγματικά σείστηκε η Αλεξάνδρας


Προηγουμένως οι γονείς οι γονείς του δολοφονημένου Παύλου Φύσα, Παναγιώτης Φύσσας και Μάγδα Φύσσα, είχαν παρακολούθησει συγκινημένοι την μαζική διαδήλωση έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η στιγμή που η Μάγδα Φύσσα φτάνει στο Εφετείο - Κοινωνία | News 24/7

Συγκινητική στιγμή με τη Μάγδα Φύσσα μέσα στο δικαστήριο

Λίγο πριν μία έντονη συναισθηματική σκηνή βίωσαν όσοι βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα. Η Μάγδα και Ειρήνη Φύσσα αγκαλιάστηκαν με τα ανίψια της, δίπλα τους και ο Παναγιώτης Φύσσας, ο πατέρας του Παύλου, ενώ μία κοπέλα της προσέφερε κόκκινα τριαντάφυλλα.

H συγκίνηση είναι μεγάλη λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης με τη χαροκαμένη μάνα, που δεν έπαψε να αγωνίζεται για τη δικαίωση και τη δικαιοσύνη, να είναι σήμερα όλη η Ελλάδα.

Παύλος Φύσσας: Έξι χρόνια από τη δολοφονία που πυροδότησε την αρχή του τέλους της Χρυσής Αυγής - CNN.gr

«Killah Past – Δολοφόνος του παρελθόντος»

Υπενθυμίζεται ότι η Μάγδα Φύσσα έφτασε στο Εφετείο λίγο μετά τις 8.30 το πρωί φορώντας μάσκα που γράφει Killah P, το καλλιτεχνικό όνομα του γιου της – που σήμαινε, σύμφωνα με τον ίδιο, «Killah Past – Δολοφόνος του παρελθόντος».

Η Μάγδα Φύσσα, όπως επισημαίνει το in.gr, όλα αυτά τα χρόνια σήκωσε στους δικούς της ώμους το βάρος της δίκης , ακόμα και όταν τα φώτα της δημοσιότητας δεν ήταν στραμμένα, όπως σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Δέος και σεβασμός: Ο πατέρας του Λουκμάν στο μνημείο του Παύλου Φύσσα - Κοινωνία | News 24/7

Το Δικαστήριο διέκοψε αργά το μεσημέρι. Μετά από την μεγαλειώδη, παλλαϊκή συγκέντρωση είκοσι και πλέον χιλιάδων ανθρώπων, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και σε όλους τους δρόμους περιμετρικά του Εφετείου, πολλοί επισκέπτονται τη γειτονιά και το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Εκεί, στο σημείο της άνανδρης δολοφονίας του, από τους νεοναζί, κόσμος αποθέτει  λουλούδια και σημειώματα, αποδίδοντας έτσι, τιμές και εκφράζοντας το εύρος των συναισθημάτων,  που έχει αφήσει αυτή η ιστορική για την δικαιοσύνη και την δημοκρατία  ημέρα στους ελεύθερους και δημοκρατικούς πολίτες της Ελλάδας.