Το μήνυμα που έστειλε στην Ιωάννα η 35χρονη - Ο ρόλος αλλοδαπού στην σύλληψή της (Videos)

Ένα αίτημα φιλίας του συντρόφου της προς την Ιωάννα, πριν από αρκετούς μήνες, φαίνεται να ήταν η αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής για την 35χρονη γυναίκα, η οποία ήταν πεπεισμένη σε σημείο εμμονής, πως το θύμα αποτελούσε εμπόδιο για την εξέλιξη της σχέσης της.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως πριν από περίπου 2 χρόνια η 35χρονη έστειλε ένα μήνυμα στην Ιωάννα το οποίο δεν φάνταζε απειλητικό.

«Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασία,  για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό, αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα ‘’αν γνωρίζεις τον τάδε”, η Ιωάννα απάντησε “όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο δικηγόρος του θύματος.

Όπως είπε ο κ. Λύτρας, η 34χρονη «πάγωσε» μόλις έμαθε ότι συνελήφθη η 35χρονη αφού δεν είχε πάει σε αυτήν το μυαλό της καθώς ήταν απλώς μία γνωστή, την οποία είχε δει σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η Ιωάννα είπε πως τον σύντροφο της 35χρονης δεν τον γνώριζε και δεν πήγε ποτέ το μυαλό της σε εκείνη.

 Δείτε το Video:

Παθολογική ζήλια και εμμονή – «…νόμιζε ότι θα παντρευτούμε»

Οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση προσέγγισαν και το σύντροφο της 35χρονης, ο οποίος αποτέλεσε στο δικό της μυαλό την αφορμή της αβάσιμης, όπως αποδεικνύεται, ερωτικής αντιζηλίας με την Ιωάννα.

Ο νεαρός δικηγόρος που ασχολείται με θέματα μεταναστών φέρεται καταθέτοντας, να είπε στους αστυνομικούς: «Της είχα εξηγήσει ότι δεν βλέπω τη σχέση μας σοβαρά. Εκείνη ονειροπολούσε και νόμιζε ότι θα παντρευτούμε. Όταν έκανα αίτημα φιλίας στην Ιωάννα στο facebook, εξοργίστηκε. Ζήλευε και νόμιζε ότι λόγω της Ιωάννας δεν προχωρούσε η σχέση μας. Όλα όμως ήταν στο μυαλό της, δεν είχα κάνει κάτι με την Ιωάννα».

Περούκα, τηλεκάρτα & καμπαρντίνα στο σπίτι της

Η 35χρονη δεν βρίσκονταν αρχικά στην πρώτη 5άδα υπόπτων, ωστόσο ήταν στον «χάρτη» του ευρύτερου κύκλου των ερευνών.

Στοιχεία που “δένουν” την υπόθεση, είναι το γεγονός, ότι κατά την έρευνα στο σπίτι της,  εντοπίστηκαν η τηλεκάρτα η οποία χρησιμοποιήθηκε για την μίσθωση του ταξί, η καμπαρντίνα, που φορούσε για να καλύψει τη φιγούρα της, καθώς και ένα σακίδιο πλάτης, που επίσης ταυτοποιείται με τις εικόνες των video, από τις κάμερες ασφαλείας, που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί στην πορεία των ερευνών.

Παράλληλα, κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η επίθεση στη λεωφόρο Θησέως, την είχε καταγράψει την ώρα που έφευγε από το σημείο και έτσι οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν τον σωματότυπό της, ενώ από την υψηλής ευκρίνειας κάμερα, που την είχε καταγράψει να τηλεφωνεί από θάλαμο, επί της οδού Ακαδημίας, έδωσε στις αρχές μία ευκρινέστατη εικόνα του προσώπου της.

Η 35χρονη εργάζεται ως γραμματέας σε δικηγορική εταιρία κοντά στον τόπο εργασίας της Ιωάννας και σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία όπου δουλεύει το θύμα.


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι αστυνομικοί από τη χαρτογράφηση των δρομολογίων που φέρεται να ακολούθησε η 35χρονη, Καλλιθέα-Συγγρού-Κέντρο Αθήνας-Παγκράτι-Ζωγράφου, είχαν καθαρότερες εικόνες της «μαυροντυμένης» γυναίκας.

Ένα ακόμη ισχυρό στοιχείο, μετά τις επικοινωνίες της τηλεκάρτας, ήταν το γεγονός πως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είχε προκύψει, πως το προσωπικό κινητό τής βασικής πλέον υπόπτου ήταν κλειστό για ώρες στα επίμαχα χρονικά διαστήματα, που είχαν καταγραφεί οι «πρόβες» και η επίθεση.

Στοιχείο κλειδί η επικοινωνία με αλλοδαπό

Μια σειρά από «λάθη» που φέρεται να έκανε η 35χρονη, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα, αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, ώστε να φτάσουν στην ταυτοποίησή της.

Το βασικότερο λάθος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η Ναυτεμπορική, ήταν το γεγονός ότι η 35χρονη κατηγορούμενη κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος απασχολείται κυρίως ως κηπουρός.

Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της.

Αστυνομικοί, που διερευνούσαν την υπόθεση, προσέγγισαν τον άνθρωπο αυτό και τον ρώτησαν, ποια είναι η γυναίκα, που του τηλεφώνησε τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Εκείνος είχε ακόμα τις κλήσεις στο κινητό του, όπου μάλιστα υπήρχε και η λίγο παλαιότερη κλήση της, από το κινητό της, ο αριθμός του οποίου περιήλθε έτσι στα χέρια της αστυνομίας.

Έκτοτε και όπως αναφέρουν πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από πηγές της ΕΛΑΣ, αναφέρουν ότι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και μια εβδομάδα όλες τις κινήσεις της 35χρονης, η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της που βρίσκεται πολύ κοντά με αυτή του θύματος.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πώς μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι -το οποίο δεν διατίθεται στο λιανεμπόριο- και η Αστυνομία συνεχίζει πλέον τις έρευνές της και προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν, ότι το προμηθεύτηκε, με αντίτιμο 4,5 ευρώ μέσω διαδικτύου.

Η στιγμή της προσαγωγής της 35χρονης

Τη στιγμή της σύλληψης της 35χρονης ύποπτης για την φρικαλέα επίθεση, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της στου Ζωγράφου, κατέγραψε παρακείμενη κάμερα.

Η 35χρονη, στην οποία απαγγέλθηκε και η κατηγορία της απείθειας, φαίνεται στο video, που δημοσίευσε το newsit,  να αλλάζει κατεύθυνση, αντιστεκόμενη στην προσαγωγής της, την ώρα που έβγαινε στις οκτώ το πρωί της Πέμπτης (11/06/2020), από το σπίτι της στου Ζωγράφου.

Στο σημείο, την περίμεναν αστυνομικοί οι οποίοι της ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Όμως, εκείνη τους αγνοεί και αρχίζει να φεύγει προς άλλη κατεύθυνση.

Όπως θα δείτε το βίντεο του newsit.gr η γυναίκα ανοίγει το βήμα της και χάνεται στο βάθος. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, δυο αστυνομικοί με πολιτικά φαίνονται να τρέχουν πίσω της και λίγη ώρα αργότερα να την προσάγουν, ενώ η προσαγωγή της, αργότερα μετατράπησε σε σύλληψη.

 Δείτε το εν λόγω video: