Ραγδαίες εξελίξεις: Προσήχθη βασική ύποπτος για την επίθεση με βιτριόλι (Video)

Στην προσαγωγή μίας ύποπτης,  για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, προχώρησε η Αστυνομία.

Οι αρχές κατέληξαν στην απόφαση, για την προσαγωγή της συγκεκριμένης γυναίκας, ως ύποπτης, μετά από εντατικές πολυήμερες έρευνες και μέσα από τις σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, εξετάζοντας καρέ – καρέ τις εικόνες, που εντόπισαν και εξασφάλισαν από κάμερες ασφαλείας, που την κατέγραψαν, στην Καλλιθέα και στην Ακαδημίας αλλά και μετά από τις αλλεπάλληλες καταθέσεις που είχε δώσει το θύμα της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μία 35χρονη, η οποία προσήχθη το πρωί της Πέμπτης και κρατείται στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, όπου και δίνει κατάθεση.

Βρέθηκε η περούκα και η τηλεκάρτα στο σπίτι της 35χρονης

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως στην κατοχή της βρέθηκε η τηλεκάρτα, που χρησιμοποιήθηκε για την μίσθωση του ταξί, που περίμενε την δράστιδα, επί της οδού Θησέως, στην Καλλιθέα, αμέσως μετά την επίθεση, αλλά και η περούκα, που φορούσε έχοντας μεταμφιεστεί, για την διάπραξη του φρικτού εγκλήματος, ενώ τα κίνητρά της, απ’ ότι φαίνεται είναι καθαρά προσωπικά.

Η γυναίκα εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο, στην Καλλιθέα πολύ κοντά στην εργασία της άτυχης Ιωάννας και προσήχθη νωρίς το πρωί, ένω έβγαινε από το σπίτι της στο Παγκράτι, ώστε να μεταβή στην δουλειά της, στην Καλλιθέα.

Η γυναίκα δεν έχει ομολογήσει την πράξη της, ενώ συνεχίζεται η κατάθεσή της.

Παράλληλα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, η φερόμενη ως δράστης είχε προσωπική σχέση με την Ιωάννα και μάλιστα οι δυο τους, κατάγονται από διπλανά χωριά. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι σε κινητό έχουν βρεθεί μηνύματα, που δηλώνουν πως οι δύο γυναίκες είχαν διαφορές.

Περισσότερα στοιχεία για την 35χρονη, σε ανταπόκριση στο Video που ακολουθεί:

Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει για την πράξη της ενώ πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της 34χρονης.

Αστυνομικές πηγές, που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος,  αναφέρουν πως πρόκειται για την δράστιδα.

Το στοιχείο που φέρεται να «πρόδωσε» την 35χρονη είναι η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να τηλεφωνήσει στην εταιρεία ραδιοταξί, που τη μετέφερε προς και από το σημείο της επίθεσης.

Ο σχηματισμός δικογραφίας και η σύλληψη χρειάζονται ατράνταχτα στοιχεία,γι’ αυτό και η ΕΛ.ΑΣ. αφιέρωσε όσο χρόνο απαιτούν οι σχολαστικές έρευνες.

Τα λάθη της ύποπτης

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντυπωσιαστεί πάντως από τη μεθοδικότητα της σατανικής γυναίκας η οποία είχε καταστρώσει με εντυπωσιακή ακρίβεια τις κινήσεις της, είχε εντοπίσει τα καρτοτηλέφωνα με τα οποία θα έκανε τις κλήσεις, απέφυγε να προχωρήσει σε χρήση του κινητού της και έκρυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Τα λάθη που έκανε ήθελαν χρόνο, αναλύσεις και μεγάλη σκέψη για να εντοπιστούν.

Ωστόσο έφτασαν στα ίχνη της βασικής υπόπτου από σειρά πληροφοριών κι ύστερα από τον διαδοχικό αποκλεισμό άλλων σεναρίων κι άλλων προσώπων για τους οποίους διαπιστώθηκε,  ότι είχαν ισχυρά άλλοθι.

Τα πρώτα ίχνη της μυστηριώδους γυναίκας καταγράφονται το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου. Δύο μέρες δηλαδή πριν από την επίθεση και μία πριν από την ενέδρα που απέφυγε η 34χρονη Ιωάννα την τελευταία στιγμή.

Η πιο καθαρή καταγραφή της βιτριολικής γυναίκας, γίνεται, όταν εμφανίζεται στην οδό Ακαδημίας χωρίς να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης, οπότε και καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας, ενώ καλεί από καρτοτηλέφωνο της περιοχής ραδιοταξί για να την περιμένει την επόμενη μέρα στη λεωφόρο Θησέως, ενώ οι αστυνομικοί που ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση,  θεωρούν πολύ πιθανό να χρησιμοποίησε την ίδια νύχτα και το κινητό τηλέφωνο.