Η πανδημία στην Ελλάδα: Οι 6 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα - Πού δεν είχαμε κανένα κρούσμα

Έξι περιοχές συγκαταλέγονται στην λίστα με αυτές, που συγκεντρώνουν, το υψηλότερο φορτίο κρουσμάτων, του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με νέα επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. 

 

Μετά τα τελευταία κρούσματα που εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας, ο χάρτης έχει αλλάξει, με έξι νομούς να έχουν το δυσάρεστο «προνόμιο» να βρίσκονται στην κορυφή.

Πρόκειται για τους νομούς Λάρισας, Αργολίδας, Ξάνθης, Καστοριάς, Κοζάνης και το Άγιον Ορος. Σε αυτούς του νομούς αντιστοιχούν περισσότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. ‘

Άγιο ‘Ορος και Καστοριά μάλιστα βρίσκονται στη λίστα από τον Μάρτιο.

Σε σχέση με τη Λάρισα, όπως σημειώνε το Economico.gr, η παρουσία στη λίστα οφείλεται κυρίως στον εντοπισμό κρουσμάτων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, με τον οικισμό των Ρομά, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα πρόσφατα,  ενώ σε ότι αφορά την Αργολίδα, η έξαρση εντοπίζεται λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι.

Επιβαρυμένες από την πανδημία εμφανίζονται, να είνα άλλες 9 περιοχές: Έβρος, Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Εύβοια, Αττική, (πλην του δυτικού τομέα), Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθος.

Σε αυτές τις περιοχές, η ποσοστιαία επίπτωση του κορωνοϊού ήταν 10 έως 49 κρούσματα ανά 100.00 πληθυσμού.

Χαμηλότερα, με λιγότερα από 10 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού ακολουθούν: Κομοτηνή, Κιλκίς, Δράμα, Σέρρες, Πιερία, Πέλλα, Άρτα, Λευκάδα, Φθιώτιδα, Κόρινθος, Μεσσηνία, Λέσβος και Χίος.

Τρεις νομοί με μηδέν κρούσματα

Από την αρχή  της πανδημίας μέχρι σήμερα, τρεις νομοί εξακολουθούν, να μην έχουν καταγράψει κάποιο κρούσμα. Πρόκειται για τους νομούς: ΓρεβενώνΕυρυτανίας και  Φωκίδας.