Επίθεση με βιτριόλι: «Κλειδί» η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου - Έρευνες για διαφορετική φυσική και ηθική αυτουργό

Στο κρισιμότερο σημείο βρίσκεται η έρευνα για την υπόθεση της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προχωρά, με δύο εταιρείες να έχουν ήδη δώσει τα αποτελέσματα, ενώ μία τρίτη εταιρεία αναμένεται να πράξει το αντίστοιχο αύριο, Τετάρτη.

Η διαδικασία της ανάλυσης των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει, όταν οι Αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία από τα οποία θα μπορούν να εξάγουν σαφή συμπεράσματα για την εξέλιξη της έρευνας.

“Κλειδί” η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Όπως μεταφέρει στο ρεπορτάζ της η Μίνα Καραμήτρου, οι Αρχές ελπίζουν να καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ενώ αστυνομικοί παραμένουν στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται η 34χρονη ώστε να είναι εκεί σε περίπτωση που η γυναίκα θυμηθεί το οτιδήποτε για την επίθεση.

Η ρεπόρτερ αναφέρει επίσης πως από την ανάλυση των βίντεο, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι η δράστιδα μετέφερε το βιτριόλι μέσα σε θερμός, καθώς η μεταφορά του συγκεκριμένου υγρού δεν μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο. Παράλληλα, είχε πάρει και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην τραυματιστεί και η ίδια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η  34χρονη αύριο θα μπει για ακόμη μία φορά στο χειρουργείο για να κάνει διπλή επέμβαση. Αν οι γιατροί δώσουν το «οκ», το επόμενο ραντεβού στο Θριάσιο θα γίνει την Πέμπτη με τους αστυνομικούς. 

Άλλη η ηθική, άλλη η φυσική αυτουργός

Στο ρεπορτάζ του, το Πρώτο Θέμα, αναφέρει πως οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας δεν πήγε ποτέ στο σημείο, αλλά έβαλε άλλη να το πράξει, φροντίζοντας να έχει άλλοθι.

Για αυτό και δεν την αναγνώρισε η 34χρονη, συνεχίζει το ρεπορτάζ, καθώς στα βίντεο οι αστυνομικοί έψαχναν λάθος γυναίκες, αφού οι ύποπτες είχαν φροντίσει, την στιγμή της επίθεσης, να είναι σε άλλο σημείο, προκειμένου να έχουν ακλόνητο άλλοθι. Και, το κυριότερο, τα κινητά τους τηλέφωνα να μην εκπέμπουν από την Καλλιθέα.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας, έπειτα από αυτή τη διαπίστωση, αλλάζουν μεθοδολογία και πλέον δεν αναζητούν μία από τις πέντε ύποπτες για να λύσουν το μυστήριο, αλλά ψάχνουν την άγνωστη γυναίκα-φυσική αυτουργό, που δεν έχει σχέση με την Ιωάννα, για να φθάσουν στο πρόσωπο που έδωσε την εντολή να διαλύσει με θειικό οξύ το όμορφο πρόσωπό της.

Φωτογραφικά καρέ -λένε οι πληροφορίες- της συγκεκριμένης γυναίκας υπάρχουν. Έχουν υποστεί επεξεργασία και θεωρούν βέβαιο ότι στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν με την Ιωάννα, θα την αναγνωρίσει. Έτσι, θα έχουν πλέον εικόνα από τη μασκοφόρο με το βιτριόλι και θα προσπαθήσουν, μέσω ειδικού προγράμματος ανίχνευσης των κινητών που εξέπεμψαν από το συγκεκριμένο σημείο τη συγκεκριμένη ώρα να δουν αν είχαν γίνει κλήσεις στα κινητά ή σταθερά τηλέφωνα των υπόπτων. Και έτσι θα μπορούν ακολουθώντας τις κλήσεις της άγνωστης φυσικής αυτουργού να φθάσουν στην ηθική.