Με την «Ρόζα» το αντίο στον Δημήτρη Χριστόφια από τον γιο του - Η συγκινητική ανάρτηση

Ο γιος του Δημήτρη Χριστόφια, Χρήστος, είπε το δικό του «αντίο» στον πατέρα του με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Ο Χρήστος Χριστόφιας αποχαιρέτησε τον πατέρα του με στίχους από το τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου, «Ρόζα», που θα του τον θυμίζουν για πάντα. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε: «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία, πώς η ιστορία γίνεται σιωπή… Αυτοί οι στίχοι θα σε θυμίζουν… και τώρα και πάντα!».

Στον πνεύμονα

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, το απόγευμα της Παρασκευής. Τον τελευταίο καιρό νοσηλεύονταν από το Μάιο στο νοσοκομείο με έντονο πόνο, δύσπνοια και άγχος και ήταν σε καταστολή με διαρκή μηχανική υποστήριξη. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, οι θεράποντες ιατροί του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας του, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή μετακλήθηκαν και ήρθαν στην Κύπρο και γιατροί από το Ισραήλ.

Η κατάστασή του τελευταία ωστόσο είχε επιδεινωθεί και οι θεράποντες ιατροί του χαρακτήριζαν την κατάστασή του ως «μη αναστρέψιμη». Όπως δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο δρ. Μιχάλης Μηνά, ιατρός του Δημήτρη Χριστόφια, κατά τις τελευταίες εξετάσεις «επιβεβαιώθηκε η μη αναστρεψιμότητα των ινωτικών βλαβών στον πνεύμονα, χωρίς δυνατότητα άλλης αντιμετώπισης».