Κύπρος: Faulse Alarm με ύποπτο εύρημα στη Λίμνη του Θανάτου (Video) - Συνεχίζονται οι έρευνες για την Μαρικάρ και τη μικρή Σιέρα...

Για την Πέμπτη το πρωί μετατίθενται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, που ούτως ή άλλως εντείνονται για τον εντοπισμό και τρίτης ταξιδιωτικής βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται, ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου και συγκεκριμένα οι κυπριακές αρχές επικεντρώνονται στον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra και της Maricar.

Οι έρευνες που έγιναν την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα καθώς μετά το συναγερμό που σήμανε στο σημείο η ανεύρεση ενός αντικειμένου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν παρά τρία σφουγγάρια γύρω από ένα ξύλο τυλιγμένα σε χαλάκι. Παράξενο εύρημα βέβαια, αλλά χωρίς να δώσει κάποιο περαιτέρω στοιχείο.

Η στιγμή του Faulse Alarm, καταδεικνύει ωστόσο την προσοχή και την ένταση που διακατέχουν, τους ηρωικούς δύτες και όλη την ερευνητική ομάδα, που επί μέρες παλεύουν με αυταπάρνηση σε δύσκολες συνθήκες στην λίμνη του θανάτου. την κόκκινη λίμνη στο παλιό μεταλλείο στο Μιτσερό.

Δείτε τη στιγμή της ανεύρεσης:


Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Διευθυντή της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services CY, η οποία συνδράμει στις έρευνες, του Εντουάρντο Μπράνκο, του Ισπανού χειριστή του υπερσύγχρονου ηχοεντοπιστικού συστήματος σόναρ, Αλεχάντρο Παλμέιρο, και του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η εξέταση των πρώτων αποτελεσμάτων από την ανάλυση που έκανε το σόναρ στην Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτου, σε μια προσπάθεια για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose. Σύμφωνα με πληροφορίες τα συγκεκριμένα σημεία εντός της Κόκκινης Λίμνης, πιθανόν να ελεγχθούν την Πέμπτη.

Ωστόσο, για να επιχειρηθεί στη Λίμνη «Μεμί», οποιαδήποτε κατάδυση, πρέπει να υπάρχει ένα πολύ δυνατό δείγμα, διότι για να βγουν τα τελικά αποτελέσματα από την έρευνα του σόναρ πρέπει να περάσουν πολλές ώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ, Cyprus Times