Δίκη υπόθεσης Μάριου Παπαγεωργίου: «Πάγωσε» το ακροατήριο - «Ο Μάριος είναι ζωντανός!»

Αμετανόητος, σταθερά μυθομανής και ιερόσυλα προκλητικός, ακόμη και ενώπιον του Δικαστηρίου, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος την Τετάρτη κατέθεσε στο δικαστήριο,  επιμένοντας ότι ο Μάριος είναι ζωντανός!

 

 

Ο βασικός κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ξανά ότι ο Μάριος ήταν εκείνος που σκηνοθέτησε την απαγωγή του και πως πλέον ζει είτε στην Ολλανδία, είτε στην Αμερική, όπως του είχε πει.

Πρόσθεσε ότι τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου 2012 του τηλεφώνησε ο Μάριος και συναντήθηκαν στο Τροκαντερό. Εκεί του είπε ότι η θεία του είχε 500.000 ευρώ και του ζήτησε να τηλεφωνήσει στη μητέρα του και να της ζητήσει 620.000 ευρώ ως λύτρα. Μάλιστα όπως είπε, ο ίδιος έκανε προσπάθειες μέσω γνωστών για να βρει το ποσό που υπολειπόταν και να το δώσει στον Μάριο για να φύγει.

«Πιστεύω ότι ο Μάριος ή χρωστούσε αυτά τα χρήματα ή είχε σχέση με ναρκωτικά. Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών», είπε ο κατηγορούμενος

Τραγική φιγούρα στο δικαστήριο η μάνα του Μάριου Παπαγεωργίου που με δάκρυα στα μάτια έλεγε: «Θέλω να μου βρείτε τα κοκαλάκια του παιδιού μου!»

Τόσο ο πρόεδρος, όσο και η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο να πει επιτέλους την αλήθεια για όσα έχουν συμβεί, τονίζοντας ότι δε θέλουν να ακούσουν άλλα ψέματα.

Μόλις ολοκληρώθηκε η απολογία του 73χρονου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, συγγενείς του Μάριου ξέσπασαν: «Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος».

Τον 73χρονο υπέδειξε ως το δολοφόνο του 26χρονου ο άνδρας που κατηγορείται ότι έκανε τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου μετά την απαγωγή. Σε έντονο ύφος γύρισε προς το μέρος του και του φώναξε: «Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι».

Ο Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

Στην υπόθεση ενεπλάκη ένας 73χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος.

Στην πορεία ωστόσο αποδείχθηκε πως ο 73χρονος ήταν «εγκέφαλος» της όλης υπόθεσης.

Σε πρώτο βαθμό ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγος του η οποία έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Στη δίκη είναι κατηγορούμενοι επίσης άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.