Τα ποσά και οι ημερομηνίες για την καταβολή του ΚΕΑ σε περίπου 306.000 δικαιούχους

Μεταξύ 25-28 Σεπτεμβρίου θα γίνει η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Σύμφωνα με απόφαση της κ. Αχτσιόγλου, εγκρίνεται η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 68.948.019,75 € για την πληρωμή μηνός Σεπτεμβρίου σε 306.196 δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, η πληρωμή θα γίνει μεταξύ 25-28 Σεπτεμβρίου ωστόσο θα υπάρξει νεότερη απόφαση.

Τα ποσά

Τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι κυμαίνονται ως εξής:

– Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.
– Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα.
– Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Άλλες παροχές ΚΕΑ

Το ΚΕΑ συνδέεται επίσης με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Τρόπος πληρωμής

Η πληρωμή του ΚΕΑ, όπως γίνεται κάθε φορά θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Πηγή: economico.gr