Ξετυλίγεται το "κουβάρι" της αποφυλάκισης του Φλώρου - Σε άλλον ασθενή ανήκει η εξέταση για την αναπηρία

Με την πάροδο του χρόνου έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Αποκαλύφθηκε λοιπόν ότι η εξέταση με την οποία διαγνώστηκε σοβαρό πνευμονολογικό πρόβλημα, βάσει της οποίας του αποδόθηκε αναπηρία σε ποσοστό 70% και αποφυλακίστηκε, ανήκει σε άλλον ασθενή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Είχε προηγηθεί η διάψευση εκ μέρους δύο γιατρών της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού ότι είχαν εξετάσει και υπογράψει το πιστοποιητικό πάθησης για τον επιχειρηματία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν υπάρχει σχετικό έγγραφο – αντίγραφο αυτού που παρουσιάστηκε στο ΚΕΠΑ – στο αρχείο του Νοσοκομείου.

Ο επιχειρηματίας κρατείται στην ΓΑΔΑ και την Δευτέρα θα οδηγηθεί στο Εφετείο για διαδικαστικά ζητήματα, πριν μεταφερθεί ξανά στις Φυλακές Χαλκίδας, όπως αποφασίστηκε το Σάββατο, μετά τον ορυμαγδό αποκαλύψεων.

Μετά τον σάλο για την αποφυλάκιση του και την έφεση στο βούλευμα που την ενέκρινε, η έρευνα για τις συνθήκες πιστοποίησης της αναπηρίας του ανατέθηκε, με εντολή από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελία Διαφθοράς, για να διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης), καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας αποδέχθηκε την πρόταση του Εισαγγελέα, προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος εισηγούμενος την ανατροπή του βουλεύματος που δέχθηκε την αποφυλάκιση Φλώρου, χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Επιπροσθέτως ο κ. Σοφουλάκης υπέβαλε στους Εφέτες και δεύτερη συμπληρωματική πρόταση μετά την δημοσιοποίηση εγγράφων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός που ήδη διερευνώνται και τις καταγγελίες της διοικήτριας του ιδρύματος.

Τα επίμαχα έγγραφα συμπεριλαμβάνονται πλέον στην δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από την έναρξη της ποινικής έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, φάκελος που διαβιβάζεται πλέον στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.