Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής - Τι δήλωσαν οι δικηγόροι τους (φώτος & βίντεο)

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Περικλής και η Ηριάννα, που κατηγορούνταν για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο, ενώ ο πρόεδρος του Εφετείου τόνισε ότι «οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται».

O πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι ελέγχεται η αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση, ενώ επισήμανε πως από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα άλλα στοιχεία δεν προέκυψε κάποια παράνομη δράση. Επίσης διευκρίνισε ότι το δείγμα DNA, είναι εντόνως αμφισβητούμενο, χαμηλής ποσότητας και ποιότητας.

Πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους και ήταν έγκλειστοι στις φυλακές ένα χρόνο.

“Καταπέλτης” η εισαγγελέας

Νωρίτερα “καταπέλτης” ήταν η εισαγγελέας, η οποία με πρότασή της προς το δικαστήριο ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι, όπως και πρωτοδίκως, προκαλώντας τις αντιδράσεις μελών του ακροατηρίου.

Η εισαγγελέας υποστήριξε πως η πραγματογνωμοσύνη του dna είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Μάλιστα όσον αφορά το εργαστήριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε, ανέφερε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.

Ακόμη, η εισαγγελέας χαρακτήρισε «αφήγημα» όσα λέγονται σχετικά με την εμπλοκή της Ηριάννας στην υπόθεση, ότι δηλαδή είναι στη φυλακή με «κατασκευές» της αστυνομίας. Αντίθετα, κατά την εισαγγελέα υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη της ΣΠΦ και πως οι φίλοι των δυο κατηγορουμένων είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Η Ηριάννα στην απολογία της είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων: «Είμαι στη φυλακή από τον Ιούνιο. Η ζωή μου άλλαξε δραματικά. Καταδικάστηκα για μια οργάνωση τα μέλη της οποίας δεν γνωρίζω…».

Οι δηλώσεις των δικηγόρων τους

Αποδομήθηκε όλο το κατηγορητήριο με την απόφαση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του Περικλή και της Ηριάννας Νίκος Δαμασκόπουλος.

Ενώ η δικηγόρος Μαρίνα Δαλιάνη, τόνισε ότι «αποκαταστάθηκε το κράτος Δικαίου».

Επίσης ανέφερε ότι «τα παιδιά ήταν πολύ συγκινημένα, δεν μπορέσαμε να πούμε τίποτα όταν ακούσαμε την απόφαση».

Οι αλληλέγγυοι που είχαν μαζευτεί έξω από το εφετείο αποχώρησαν υπό την επίβλεψη των αστυνομικών.