Αυτά ξέρουν το Facebook και η Google για εσάς!

Μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica, η οποία κατηγορείται ότι απέκτησε πρόσβαση στα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, γίνεται πολύ λόγος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιντερνετ.

Ο προγραμματιστής, Dylan Curran δημοσίευσε στο Twitter, όλα όσα γνωρίζει το Facebook και η Google για εσάς!

1. Η Google αποθηκεύει την τοποθεσία σας (αν την έχετε ενεργοποιήσει) κάθε φορά που ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας.

2. Η Google αποθηκεύει το ιστορικό αναζήτησης σε όλες τις συσκευές σας σε ξεχωριστή βάση δεδομένων.

3. Η Google δημιουργεί ένα προφίλ διαφήμισης με βάση τα στοιχεία σας, όπως την τοποθεσία, το φύλο, την ηλικία, τα χόμπι, τη σταδιοδρομία, τα ενδιαφέροντά σας, την κατάσταση της σχέσης, το πιθανό βάρος και το εισόδημα.

4. Η Google αποθηκεύει, επίσης, ΟΛΑ το ιστορικό σας στο YouTube.

5. Η Google προσφέρει μια επιλογή που σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα που αποθηκεύει για εσάς. Το αρχείο αυτό μπορεί να ξεπεράσει μέχρι και τα τρία εκατομμύρια έγγραφα Word(!).

6. https://www.google.com/takeout – Αυτός ο σύνδεσμος περιλαμβάνει τους σελιδοδείκτες, τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, τις επαφές σας, τα αρχεία του Google Drive, όλες τις παραπάνω πληροφορίες, τα βίντεο YouTube, τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει από το τηλέφωνό σας, τις υπηρεσίες που έχετε χρησιμοποιήσει και τα προϊόντα που έχετε αγοράσει μέσω του Google.

7. Το Facebook προσφέρει μια παρόμοια επιλογή για να κατεβάσετε όλες τις πληροφορίες σας. Αυτό περιλαμβάνει κάθε μήνυμα που έχετε στείλει ή έχει σταλεί, κάθε αρχείο που έχετε στείλει ή έχει σταλεί, όλες τις τηλεφωνικές σας επαφές και όλα τα ηχητικά μηνύματα που έχετε στείλει ή έχουν σταλεί. Το Facebook αποθηκεύει επίσης αυτό που πιστεύει ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει με βάση τα πράγματα που σας άρεσαν και που συνηθίζετε να αναφέρετε με τους φίλους σας.

8. Το Facebook κάθε φορά που εισέρχεστε σ’ αυτό, κρατά την τοποθεσία από όπου συνδεθήκατε, πότε και από ποια συσκευή.

9. Το Facebook αποθηκεύει, επίσης, όλες τις εφαρμογές που έχετε συνδεθεί ποτέ με το λογαριασμό του.

10. Οι κάμερες που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δώσουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους που γνωρίζουν την τεχνολογία να μας παρακολουθήσουν.