ΠΟΕ-ΟΤΑ: 48ωρη απεργία και συγκέντρωση σήμερα με τους εργαζόμενους Παιδικών Σταθμών

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία είναι από σήμερα οι εργαζόμενοι στη τοπική αυτοδιοίκηση, καταγγέλλοντας «την στοχοποίηση που δέχονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα μέτρα του 4ου μνημονίου που αποφάσισε η συγκυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά και τις μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κάνει επίθεση στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «στραγγαλίζοντας» το Δημόσιο και Κοινωνικό της χαρακτήρα, αλλά και επιχειρώντας να παραδώσει ολόκληρες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος μίας σειράς αποφάσεων, κόντρα στις «δεσμεύσεις» αρμοδίων Υπουργών».

Παράλληλα με τη διήμερη αποχή από την εργασία τους, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτοί στους παιδικούς σταθμούς θα έχουν σήμερα στις 11:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος «ενάντια στην απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών».

Αύριο Τρίτη στις 9:00 θα έχουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων- παρατασιούχων αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας είναι μονόδρομος» καταλήγει η ΠΟΕ ΟΤΑ στη σχετική ανακοίνωσή της.