Κούρδοι διαδηλωτές κατά του Ερντογάν στο Σύνταγμα

Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί από τις 3.00 μμ, μέλη της οργάνωσης του Πολιτιστικού Κέντρου του Κουρδιστάν, απ’ όπου και θα ξεκινήσουν την πορεία τους προς την Τουρκική πρεσβεία, με αίτημα την απελευθέρωση του Αμντουλάχ Οτζαλάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου του Κουρδιστάν:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Μετά την διεθνή συνωμοσία τις 15ης Φεβρουαρίου του 1999, ο ηγέτης των Κούρδων, Αμντουλάχ Οτζαλάν παραμένει όμηρος. Η συνωμοσία αυτή ήταν τόσο βαθιά που οι επιρροές της συνεχίζονται και σήμερα. Η συνωμοσία στάθηκε εμπόδιο στις ελπίδες των Κούρδων και των λαών της Μ. Ανατολής για ειρήνη. Οι Διεθνείς Δυνάμεις που δεν ήθελαν στην Μ. Ανατολή, δημοκρατία, προσπάθησαν να επιδιώξουν με την συνωμοσία όχι μόνο να παραμείνει ο Οτζαλάν όμηρος, αλλά και όλοι οι λαοί της Μ. Ανατολής. Στόχος της συνωμοσίας ήταν να επικρατεί στο Κουρδιστάν και στην Μέση Ανατολή, χάος και πόλεμος.

Οι διεθνείς δυνάμεις έχουν πετύχει κατά κάποιο τρίοπο το στόχο τους, διότι στις μέρες μας το χάος και ο πόλεμος στην Μ. Ανατολή συνεχίζεται. Και η κατάσταση αυτή, είναι αποτέλεσμα της συνωμοσίας τις 15ης Φεβρουαρίου 1999. Όμως ο ηγέτης των Κούρδων, Αμντουλάχ Οτζαλάν, ο οποίος παραμένει όμηρος στο νησί-φυλακή Ιμράλι, συνεχίζει να αγωνίζεται για ελευθερία και δημοκρατία. Πρασπαθεί για να συνεχιστεί ο αγώνας του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος. Ο πόλεμος αυτός συνεχίζεται κατά του ISIS και με την επανάσταση της Rojava.

Από την άλλη όμως, το Τουρκικό κράτος προσπαθεί να αποτρέψει τον αγώνα αυτό, με την σύλληψη των εκπροσώπων του κουρδικού λαού. Τον τελευταίο καιρό έχει συλλάβει βουλευτές, δημάρχους, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και όλες τις δημοκρατικές οργανώσεις.

Εμείς, όλοι οι Κούρδοι που ζούμε στην Ελλάδα, ζητάμε την απελευθέρωση του ηγέτη μας, Αμντουλάχ Οτζαλάν. Καλούμε όλους στην πορεία και διαμαρτυρία για την συνωμοσία της 15ης Φεβρουαρίου 1999.

Πορεία προς την Τουρκική πρεσβεία, με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί στις 15/2/2017 στις 3.00 μμ, υπό την οργάνωση του Πολιτιστικού Κέντρου του Κουρδιστάν.