H ΝΔ καταδικάζει την επίθεση αναρχικών στον καθηγητή Συρίγο

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, με το οποίο καταδίκασε την σημερινή επίθεση αγνώστων στον καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου και Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Άγγελο Συρίγο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να κριτικάρει τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας επί ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες νιώθουν ανασφάλεια, ενώ κάλεσε τους αρμόδιους να εντοπίσουν άμεσα τους δράστες.

“Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του” σχολίασε η ΝΔ, αμφισβητώντας ξεκάθαρα το έργο του  αρμόδιου υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων κινήθηκε εναντίον του ακαδημαϊκού στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου (ο οποίος υπάγεται στο καθεστώς του ασύλου), όπου και εκτόξευσαν σπρέι εναντίον του.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι οι αντεξουσιαστές προέβαλαν δικαιολογία για την επίθεση, την παρατήρηση που τους έκανε ο καθηγητής την ώρα που έκαναν γκράφιτι σε έναν τοίχο.

Αμέσως μετά την επίθεση στον καθηγητή οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που έσπευσαν στον χώρο να μην προλάβουν να τους βρουν.