Ατύχημα αποκαλούν γονείς και συγγενείς το θάνατο του βρέφους στην Κρήτη- Τι λέει ο ιατροδικαστής

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα από την είδηση του θανάτου ενός βρέφους μόλις 5,5 μηνών, το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας στην περιοχή της Σητείας.

Το ζευγάρι αλλά και οι συγγενείς του ζευγαριού μιλούν για ατύχημα, καθώς ισχυρίζονται ότι οι γονείς δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα αλλά είχαν μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή.

Φωτογραφίες οικογενειακές χαράς και ευτυχίας από τον ερχομό του βρέφους στη ζωή του ζευγαριού είχε αναρτήσει και ο πατέρας του μωρού στο facebook, όπως αυτή στην οποία στολίζουν μαζί με το γιο τους το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή αναφέρουν ότι τον θάνατο του μωρού προκάλεσαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά υπάρχουν σημάδια από χτυπήματα σε πολλά σημεία του σώματός του. Το πλήρες πόρισμα θα εκδοθεί αφού γίνουν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Ιωάννης Τασσόπουλος.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου: «Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το νοσοκομείο της Σητείας.

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017 στις 22:00.

Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 πμ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 πμ.

Στις 5:15 πμ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 πμ το παιδί κατέληξε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Επίσης, εξετάστηκαν από τον ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού».

Ο μοιραίος καβγάς του ζευγαριού

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το περιστατικό διαδραματίστηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια έντονης λογομαχίας ενός 52χρονου με την 30χρονη σύζυγό του. Η κατάσταση κάποια στιγμή βγήκε εκτός ελέγχου με τον 52χρονο να χειροδικεί σε βάρος της νεαρής γυναίκας που κρατούσε στην αγκαλιά της το αγοράκι. Το αποτέλεσμα ήταν το μωρό να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο καυγάς σταμάτησε και αμέσως οι γονείς πήραν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Σητείας, όπου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, τρία είναι τα πιθανά σενάρια για το πως χτύπησε το βρέφος:  Το πρώτο είναι πως κατά την διάρκεια του καυγά ο 52χρονος πέταξε το κινητό τηλέφωνό του στη σύζυγό του ωστόσο το κινητό χτύπησε το 6μηνών παιδί.

Το δεύτερο σενάριο – που φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο – αναφέρει πως ο 52χρονος χτύπησε την σύζυγό του την ώρα που εκείνη κρατούσε στην αγκαλιά της το βρέφος και έπεσαν και οι δύο στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα το παιδί.

Το τρίτο σενάριο, αναφέρει πως πάνω στον καυγά ο 52χρονος πήγε να χτυπήσει την σύζυγο ωστόσο χτύπησε το παιδί με αποτέλεσμα να πέσει από την αγκαλιά της μητέρας του και να τραυματιστεί βαρύτατα.

Το μωρό διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Σητείας όπου οι γιατροί έκριναν την άμεση μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του. Οι γιατροί του νοσοκομείου του Ηρακλείου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα το άτυχο αγοράκι να ξεψυχήσει το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με τους γιατρούς το μωράκι έφερε κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία.

Τη Δευτέρα απολογείται ο πατέρας

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία ενώ για το περιστατικό συνελήφθη ο πατέρας του άτυχου βρέφους.

Ο 52χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία και θανατηφόρο σωματική βλάβη. Στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, την ερχόμενη Δευτέρα.