Μελβούρνη: Ελληνικής καταγωγής οδηγός έριξε το IX σε πεζούς- 3 νεκροί και 20 τραυματίες (photo-vid)

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίστηκαν, από τα οποία τέσσερα σοβαρά, όταν ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής έπεσε σκόπιμα με το αυτοκίνητό του σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές νεκροί είναι ένας άνδρας, μία γυναίκα περίπου 30 ετών, καθώς επίσης και ένα παιδάκι. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άντρας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη.

australia

Αρχικά ο οδηγός πραγματοποιούσε κύκλους με το όχημά του, σε διασταύρωση κοντά στο σημείο που γράφτηκε η ανείπωτη τραγωδία, φωνάζοντας προς τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο και αμέσως μετά έπεσε στο πλήθος, με ταχύτητα 60χλμ. Ο δράστης προηγουμένως είχε μαχαιρώσει τον αδελφό του, σε σταθμό του μετρό, πήρε για όμηρο μία γυναίκα – γνωστή του σύμφωνα με την Αστυνομία – η οποία κατάφερε να αποδράσει από το όχημα. Αμέσως ακολούθησε καταδίωξη και πριν από τη σύλληψή του δέχτηκε πυροβολισμούς από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο που το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος. Άνθρωποι έτρεχαν για να σωθούν, βλέποντας το αυτοκίνητο να κατευθύνεται προς το μέρος τους, καρότσια είναι ριγμένα στο δρόμο χωρίς τα μωρά μέσα και τραυματίες ανάμεσα σε νεκρούς να κείτονται σε άσφαλτο και πεζοδρόμια.

australia5

australia4

australia2

Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη, φαίνεται να είναι μόνο με το εσώρουχό του και όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία ήταν το μόνο ρούχο που φορούσε, μαζί με τα παπούτσια του.

australia3

australia1

australia6

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία.