Σοκ στην Πάτρα: Εγκατέλειψαν τρία κοριτσάκια στη μέση του δρόμου - Στα αζήτητα εδώ και 48 ώρες

Ένα απίστευτο περιστατικό με τραγικούς πρωταγωνιστές τρία κοριτσάκια ηλικίας 4 ετών, 1,5 ετών και 5 μηνών απασχολεί την τοπική κοινωνία της Πάτρας τις τελευταίες μέρες.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα κοριτσάκια εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στον χώρο του Καραμανδανείου να στέκονται μόνα τους στο δρόμο για αρκετή ώρα, χωρίς να βρίσκεται κοντά τους κάποιος ενήλικας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μεγαλύτερο κοριτσάκι κρατούσε μάλιστα αγκαλιά το βρέφος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες υγείας της Πάτρας και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου πλέον φιλοξενούνται μετά την εγκατάλειψη τους, αναφέρει το Patrastimes.gr

Η καταγωγή τους δεν έχει ξεκαθαριστεί, ωστόσο εκτιμάται πως προέρχονται από οικογένεια Ρομά ή είναι αλλοδαπά. Στο νοσοκομείο, σύμφωνα και με τον Διευθυντή της παδιατρικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Γιώργο Κροκιδά, τους μιλούν -κυρίως στο μεγαλύτερο που είναι περίπου 4 χρονών- αλλά δεν ανταποκρίνονται, σαν να μην καταλαβαίνουν τη γλώσσα. Εδώ και 48 ώρες δεν έχει αναζητήσει κανείς τα παιδιά, ενώ θετικό είναι το γεγονός  ότι δεν έχουν στο σώμα τους κάποια σημάδια κακοποίησης και είναι σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes η διοικήτρια του νοσοκομείου τα παιδιά βρέθηκαν παγωμένα αλλά σε σχετικά καλή κατάσταση. “‘Είναι τρία χαρούμενα παιδιά, τα οποία δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι τους συμβαίνει»

Σύμφωνα με την διοικήτρια του Καραμανδανείου οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των γονιών τους συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για το βαθμό συγγένειας που έχουν μεταξύ τους ή ακόμα και αν έχουν κάποια συγγένεια.

 

Πηγή:  thebest.gr