Ισόβια στη «μαύρη χήρα» της Αργολίδας- Ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πεντέμισι περίπου ώρες, η 38χρονη Δήμητρα Βούλγαρη κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

H γνωστή σε όλο το πανελλήνιο ως «μαύρη χήρα της Αργολίδας» καταδικάστηκε σε 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ διαβιβάζει στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ναυπλίου αντίγραφα της δικογραφίας και των πρακτικών της δίκης για διερεύνηση τυχόν τυχόν ποινικής ευθύνης-συμμετοχής στο έγκλημα και του φίλου του άτυχου Θανάση και ιδιοκτήτη της βίλας.

Η ίδια, όπως αναφέρει το arcadiaportal δεν θέλησε να είναι παρούσα στην αναγγελία της ποινή της.

Η άγρια δολοφονία που σόκαρε το πανελλήνιο

Το σενάριο της αυτοκτονίας του 42χρονου πλοιάρχου Αθανασίου Λάμπρου τον Δεκέμβριο του 2014 δεν έγινε πιστευτό από κανέναν. Πώς θα μπορούσε κανείς να πυροβολήσει δύο φορές κατά του εαυτού του, τη μία φορά στο θώρακα και τη δεύτερη στο κεφάλι;  Όταν μάλιστα δεν υπήρχε προφανής λόγος και όλοι μιλούσαν για έναν χαμογελαστό και αισιόδοξο άνθρωπο; Έτσι, η αστυνομία έστρεψε τις έρευνές της στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του θύματος.

Άλλωστε, η τοπική κοινωνία στην Κοιλάδα Αργολίδας είχε βουίξει για τις κακές σχέσεις των συζύγων και τις αλληλοκατηγορίες για απιστία.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, στο παρελθόν η κατηγορούμενη επιτέθηκε στον σύζυγό της με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον στο χέρι, ενώ εκείνος στην προσπάθειά του να αμυνθεί, την απώθησε βίαια πάνω στην τζαμαρία με αποτέλεσμα η γυναίκα να χτυπήσει στην πλάτη. Σε άλλο χρόνο, το θύμα ενώπιον τρίτων προσώπων, είχε απειλήσει την σύζυγό του ότι θα την σκοτώσει κρατώντας περίστροφο, το ίδιο από το οποίο επήλθε ο θάνατός του, όμως συγγενής της κατηγορουμένης απέδωσε το περιστατικό σε «κρύα πλάκα».

Μετά τη δολοφονία, πάντως, η συζυγοκτόνος, όπως αποδείχθηκε, είχε εμφανιστεί στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ζητώντας να βρεθούν οι δολοφόνοι του συζύγου της. Δεν κατάφερε, όμως, να πείσει κανέναν. Το θέατρο, από τις  8 Δεκεμβρίου του 2014 συνεχίστηκε μέχρι και τον επόμενο Αύγουστο, όταν και ομολόγησε.

Η πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου ήταν καταπέλτης για την Δήμητρα Βούλγαρη. Η κατηγορούμενη περιγράφεται ως «άτομο ψυχρό, εγωπαθές και φιλάργυρο, επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα επιφέροντας το θάνατο του μόλις 42 ετών συζύγου της και πατέρα της μόλις δέκα ετών κόρη τους». Απόδειξη της σκληρότητάς της καταγράφεται το γεγονός, ότι μετά τον πρώτο πυροβολισμό στη μαστική χώρα, η οποία κατά το πόρισμα της νεκροψίας δεν ήταν άμεσα θανατηφόρα, έδωσε τη χαριστική βολή στο κεφάλι.