Κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Κρήτη - Καθησυχάζουν οι γιατροί

Προβληματισμός και αναστάτωση επικρατεί στην κοινωνία του Ρεθύμνου, καθώς ένα παιδί 3,5 ετών που πηγαίνει στον δημοτικό παιδικό σταθμό Ατσιποπούλου εκδήλωσε συμπτώματα μηνιγγίτιδας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων ωστόσο δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, καθώς εκεί νοσηλεύονται ακόμα δύο παιδιά ηλικίας 5-6 ετών.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του νομικού προσωπικού του Δήμου Ρεθύμνου Γρηγόρης Τσιομπίκας, το παιδί είχε πάει στον παιδικό σταθμό την Τετάρτη, όχι όμως την Πέμπτη.

Οι γονείς ενημέρωσαν τους υπεύθυνους του παιδικού σταθμού την Παρασκευή κι έτσι πήγαν μόνο τα μισά παιδιά, καθώς ο κάθε γονιός επέλεξε αν θα αφήσει ή όχι το παιδί του.

Για προληπτικούς λόγους στο προσωπικό και στα παιδιά χορηγήθηκε αντιβίωση, έπειτα από την κινητοποίηση του Δήμου ώστε να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ποσότητες από τα φαρμακεία.

Στη συνέχεια ο δημοτικός παιδικός σταθμός απολυμάνθηκε ώστε να μην υπάρξει καμία ανησυχία για τυχόν εξάπλωση του μικροβίου. Πάντως, οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι το περιστατικό δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία αφού είναι ήπιας μορφής.

Όπως επιβεβαίωσε και η Διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Χανίων Νίκη Μπαρδάτσου που μίλησε στο neakriti.gr “Πρόκειται για ήπιας μορφής κρούσματα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ήδη έχει σταλεί υλικό για εξετάσεις για να καθοριστεί ο ιός και το μικρόβιο. Το ένα περιστατικό μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης και τα άλλα δύο πριν από μια εβδομάδα στο νοσοκομείο μας. Τα παιδιά προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Κρήτης : Ρέθυμνο, Αποκόρωνα και Δαράτσο».