Καταπέλτης η εισαγγελέας: Ψύχραιμοι και νηφάλιοι τεμάχισαν την Άννυ

Καταπέλτης κατά των κατηγορουμένων ήταν η τελική αγόρευση της εισαγγελέως στην υπόθεση της μικρής Άννυ, η οποία διήρκεσε μία ώρα. Όπως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής τέλεσαν το αποτρόπαιο έγκλημα “σε ήρεμη ψυχική κατάσταση” ενώ έκανε λόγο για  “φρικιαστικό έγκλημα, μοναδικό ίσως στα παγκόσμια χρονικά”.

Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κ. Μαρία Δημητριάδου ζήτησε στην αγόρευσή της να κηρυχθούν ένοχοι χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, όπως κατηγορούνται, ο πατέρας της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακατσίεβ (Σάββας) και ο φίλος του Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι).

“Ο Σάββας και ο Νικολάι δολοφόνησαν και τεμάχισαν από κοινού την Άννυ σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο τεμαχισμός έγινε, όχι γιατί ήθελαν να εξαφανίσουν το πτώμα της μικρής, αλλά για να εξαφανίσουν το πως εκείνη πέθανε. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα μόνο εκείνοι ξέρουν. Είναι ένα φρικιαστικό έγκλημα, μοναδικό ίσως στα παγκόσμια χρονικά… Κάτι αντίστοιχο με τεμαχισμό μπορώ να φανταστώ μόνο με την περίπτωση Φραντζή», δήλωσε η κ. Δημητρίου.

Ο Σάββας έκοβε και ο Νικολάι πετούσε τα μέλη του παιδιού, έκαναν ότι έκαναν με νηφαλιότητα», είπε η εισαγγελέας, η οποία αναφερόμενη ειδικά στον πατέρα της Άννυ, που έχει ομολογήσει ότι τεμάχισε την κόρη του, όχι όμως ότι την δολοφόνησε, είπε:«Είναι αμετανόητος, το μόνο που τον νοιάζει είναι να φύγει από πάνω του το κακούργημα της ανθρωποκτονίας και να μείνει το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού (σ.σ. για τον τεμαχισμό) που προβλέπει μόνο δυο χρόνια ποινή φυλάκισης».

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγεί από το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο η μητέρα της μικρής Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα, και να κριθεί ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της ψευδορκίας

Για τον τέταρτο κατηγορούμενο, ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που οι γονείς της Άννυ βρήκαν καταφύγιο μετά το φρικτό χαμό της, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για το αδίκημα της ψευδορκίας.