Νέα τροπή στην υπόθεση του μικρού Μπεν- Ίσως να τον έθαψαν κάτω από μπάζα (video)

Νέα τροπή στην υπόθεση αναζήτησης του μικρού Μπεν από τη έρευνα των Βρετανών αστυνομικών σε χώρο με μπάζα, που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από το αγροτόσπιτο, όπου διέμενε πριν από 25 χρόνια το μικρό αγόρι.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mirror, η μητέρα του αγοριού, Κέρι, δήλωσε ότι «ήθελα να ουρλιάξω» όταν έμαθα ότι ο «Ντίνο», ο άνθρωπος που κατά ένα σενάριο σκότωσε τον Μπεν με τον εκσκαφέα του, μετέφερε μπάζα σε άλλο χώρο από αυτόν που χρησιμοποιούσε εκείνη την περίοδο λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του αγοριού. Μάλιστα τη νέα πληροφορία στην βρετανική εφημερίδα παρείχε ένας «σημαντικός» νέος μάρτυρας.

Οι αστυνομικοί του Νότιου Γιορκσάιρ αναμένεται τις επόμενες 4-5 ημέρες να ερευνήσουν διεξοδικά τον σωρό με τα μπάζα, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να συλλέξουν στοιχεία για το τι συνέβη πριν από 25 χρόνια στο νησί της Κω. «Τρέμω στο ενδεχόμενο να βρίσκεται εδώ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι αγωνιώδεις. Η ιδέα ότι είναι θαμμένος κάτω από αυτά τα μπάζα με αρρωσταίνει. Πίστευα ότι είναι αδύνατο να πονέσει κανείς περισσότερο αλλά κάθε ημέρα γίνεται όλο και πιο επίπονο αυτό το πράγμα» ανέφερεη η Κέρι Νίνταμ.

«Δεν είχε ανάγκη να μεταφέρει μπάζα σε αυτό το σημείο ο Μπάρκας. Είχε ήδη έναν χώρο που τα τοποθετούσε. Ο μόνος λόγος για να το κάνει θα ήταν για να κρύψει κάτι» υποστηρίζει η μητέρα του Μπεν λέγοντας ότι τα μπάζα αυτά μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής της πριν από 25χρόνια στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από δέκα ημέρες παραμονής του βρετανικού κλιμακίου στην Κω, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στην εξιχνίαση της εξαφάνισης του Μπεν.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες μάλιστα, οι ερευνητές κάνουν προεργασίες στο δεύτερο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας – κλειδί προκειμένου να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες τις ανασκαφές. Στο χωράφι που βρίσκεται το αγροτόσπιτο σκάβουν σήμερα για δέκατη ημέρα και με δεδομένο ότι ο επικεφαλής των ερευνών είχε ξεκαθαρίσει ότι οι έρευνες θα έχουν διάρκεια 10 με 12 ημέρες, προκύπτει πως σταδιακά οι αστυνομικοί θα σταματήσουν τις έρευνες στο πρώτο χωράφι και θα μεταφερθούν στο δεύτερο χώρο με την ελπίδα να βρεθεί κάτι σημαντικό.