Το κίνημα "Παραιτηθείτε" στο Σύνταγμα - Τα συνθήματα & οι υποσχέσεις του Τσίπρα που δεν τηρήθηκαν

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 21:00  η διαδήλωση των υποστηρικτών του κινήματος “Παραιτηθείτε” στο Σύνταγμα, όπου χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στο σημείο. Σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο  για 8.000 κόσμου.

Διαδηλωτές κρατούσαν πανό, ελληνικές σημαίες και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκε μικροένταση καθώς ένας νεαρός προσπάθησε να κάψει σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμέσως οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν.

Από τα ηχεία που στήθηκαν, ακούγονταν προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν τήρησε.

Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι:

– «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο»

– «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος»

– «Κλέφτες, παραιτηθείτε»

Μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανέφεραν σε αναρτήσεις τους στο Facebook:

«Όλοι οι πολίτες οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το Εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια Συγκυβέρνηση η οποία προεκλογικά χρησιμοποίησε ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ταλαιπωρημένο Ελληνικό Λαό ώστε να αποκτήσει την Εξουσία. Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ».

Εξαιτίας της συγκέντρωσης είχαν κλείσει κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας ωστόσο σταδιακά παραδίδονται και πάλι στην κυκλοφορία.

Όσο για την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών που είχε προαναγγελθεί για τις 19:00 στο Σύνταγμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 30 άτομα είχαν μαζευτεί νωρίτερα στα Προπύλαια όμως στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Εν τω μεταξύ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολίασε μάλλον με ειρωνικό τρόπο την κίνηση των πολιτών.

«Πού είναι ο κύριος με τη σαμπάνια; Λειψανδρία στους “Παραιτηθείτε” ή θα κάνει εμφάνιση αργότερα;», «τιτιβίζει» ο υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στον άνδρα, που είχε εμφανιστεί στην συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη» με ένα ποτήρι κρασί.

(φωτό: iefimerida.gr)