Έξτρα παροχές για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Στα μέσα του επόμενου μήνα (15-20 Ιουλίου) θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους 30 δήμους που θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως το τέλος του έτους, ενώ έως τότε θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας. Για την υπαγωγή του δικαιούχου θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδηματικά κριτήρια του τελευταίου εξαμήνου και η ένταξη στο πρόγραμμα θα γίνεται αυτομάτως.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου διευκρίνισε ότι για τη χορήγηση του ΚΕΑ θα ληφθούν υπ’ όψιν τα εισοδήματα των έξι μηνών που προηγήθηκαν της υποβολής της αίτησης. Ακόμη τόνισε ότι τα προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται, ενώ συμπλήρωσε ότι το εισόδημα θα συνοδεύεται από άλλα μέτρα όπως παροχή δωρεάν φαρμάκων και δωρεάν νερού, καθώς και σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά στους δήμους που έχουν πληγεί από τη φτώχεια.

Η αναπληρώτρια Υπουργός ανέφερε ότι θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί με τη ΔΕΗ νέο χαμηλότερο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ πρόσθεσε ότι επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να εξεταστεί η δυνατότητα για επιδότηση ενοικίου σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες του προγράμματος είναι για το 10% των δικαιούχων η διαδικασία ένταξης στην αγορά εργασίας και διευκρίνησε ότι θα απεντάσσονται όσοι συστηματικά αποφεύγουν να εργαστούν. Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι το ΚΕΑ είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.