Απίστευτο: Ο ισλαμιστής φονιάς του Παρισιού βιντεοσκοπούσε το φόνο- Ανήρτησε βίντεο στο facebook

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η πληροφορία που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, σύμφωνα με το οποίο o δράστης του διπλού φονικού το βράδυ της Δευτέρας χρησιμοποίησε μία εφαρμογή στο Facebook -το Facebook Live- για να βιντεοσκοπήσει ζωντανά τον εαυτό του την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού.

Στο βίντεο -στο οποίο απεικονίζονται τα δύο θύματα- εμφανίζεται ο 25χρονος δράστης να αναλαμβάνει την ευθύνη της διπλής δολοφονίας. Στη συνέχεια, ανάρτησε το βίντεο -το οποίο διαρκεί 13 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα- στον λογαριασμό του στο Facebook. “Θα κάνουμε το Euro-2016 ένα νεκροταφείο”, ακούστηκε να λέει στο βίντεό του στο Facebook.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα, ένας άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, μαχαίρωσε και σκότωσε τον 42χρονο αστυνομικό, Ζαν Μπαπτίστ Σαλβέ και την σύζυγό του στην περιοχή Μανιανβίλ. Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά μελών της μονάδας RAID των λεγόμενων ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που ανακάλυψαν σώο τον τρίχρονο γιο του ζευγαριού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης Λαρόσι Αμπάλα φώναξε “ο Θεός είναι μεγάλος” τη στιγμή που κατάφερνε απανωτές μαχαιριές στον 42χρονο αστυνομικό, ο οποίος δεν φορούσε στολή και βρισκόταν έξω από το σπίτι του. Αμέσως μετά ο δράστης εισέβαλε μέσα στο σπίτι του θύματος και κράτησε ομήρους τη γυναίκα και το παιδί του.

isis222

Η γυναίκα, σύντροφος του αξιωματικού που δολοφονήθηκε, ήταν διοικητικός υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα του Μαντ λα Ζολί, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, που απηχεί τις θέσεις των τζιχαντιστών, μετέδωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το έγκλημα, όπως συνέβη πριν από δύο ημέρες με το μακελειό στο Ορλάντο.

abballafc (1)

Σοκ προκαλούν τα όσα αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro” η οποία σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι πριν γίνει η επέμβαση της αστυνομίας, ο Λαρόσι Αμπάλα ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook μετά την σφαγή του ζευγαριού ένα μήνυμα για όσα έκανε αλλά και τις φωτογραφίες των θυμάτων του! «Το Euro θα γίνει ένα νεκροταφείο», γράφει στο σχετικό μήνυμά του επισημαίνοντας ότι αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι αστυνομικοί, φύλακες, δημοσιογράφοι και βιαστές. Αφότου σκότωσε το ζευγάρι, έγραψε στο Facebook: «Δεν έχω αποφασίσει τι να κάνω με το παιδί»!

Στους Γάλλους διαπραγματευτές φέρεται να είπε πως είναι πιστός του Ισλαμικού Κράτους. Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας, χρησιμοποιώντας βομβίδες κρότου λάμψης αλλά και πραγματικά πυρά εισέβαλαν στο σπίτι σκότωσαν τον δράστη ενώ εντόπισαν το πτώμα της γυναίκας του αστυνομικού και κατάφεραν να διασώσουν το παιδί που βρισκόταν μέσα.

French special forces RAID vehicle leaves after an assault on June 14, 2016 in Magnanville, 45 kms west of Paris. A man was shot dead during a dramatic police operation in the Paris suburbs late Monday, hours after he had stabbed a police officer to death. / AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE

Ολάντ: «Αναμφίβολα τρομοκρατική ενέργεια»

Η δολοφονία του υψηλόβαθμου αξιωματικού της γαλλικής αστυνομίας και της συντρόφου του στην περιοχή Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι, είναι «αναμφίβολα τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Η Γαλλία αντιμετωπίζει μια τρομοκρατική απειλή πολύ μεγάλης σημασίας», κατά της οποίας «έχουμε κινητοποιήσει πολύ σημαντικά μέσα», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Απεχθή τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ τη δολοφονία του υψηλόβαθμου αξιωματικού της γαλλικής αστυνομίας και της συντρόφου του στο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι ενώ σε δηλώσεις του μετά το έκτακτο συμβούλιο υπό τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Καζνέβ σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί πλήρως κατά της απειλής της τρομοκρατίας, ενώ έχουν γίνει περισσότερες από 100 συλλήψεις από την αρχή της χρονιάς.

Για «τρομοκρατική ενέργεια» έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL και πρόσθεσε πως «αυτήν τη στιγμή είναι δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα, όποια και αν είναι αυτά» και πως «πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί».

Είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα!

Πολλά ερωτηματικά προκαλούν πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και οι οποίες αναφέρουν ότι το 2013 ο δράστης της επίθεσης είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων. Ο Λαροσί Αμπάλα είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας προερχόταν από το Μαντ-λα-Ζολί, 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού και είχε καταδικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους σε φυλάκιση τριών ετών εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή για σύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.