Δωρεές ύψους 54 χιλ. δολαρίων από την «Ελληνική Πρωτοβουλία»

Στις ΜΚΟ «Δεσμός» και «Μπορούμε» για την αντιμετώπιση της κρίσης

Δυο νέες δωρεές ύψους 54.000 δολαρίων για την υποστήριξη δύο ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), ενέκρινε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι δυο δωρεές θα κατευθυνθούν προς τις ΜΚΟ «Δεσμός» και «Μπορούμε». «Δυο σχετικά νέες οργανώσεις, που ωστόσο επιδεικνύουν αποτελεσματικότητα και συνέπεια στο έργο τους, επελέγησαν ως συνεργάτες της Ελληνικής Πρωτοβουλίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Οι νέοι συνεργάτες της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, οι ΜΚΟ Δεσμός και Μπορούμε, ακολουθούν μια καινοτόμα προσέγγιση στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων και κατά συνέπεια, αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην κοινή μας αποστολή για την υλοποίηση πρωτοποριακών σχεδίων που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στο σύνολο της κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, program director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Συγκεκριμένα, ο Δεσμός έχει ως στόχο να συμβάλλει υπεύθυνα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της υπάρχουσας κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, προωθώντας συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα.

Η πρόεδρος του Δεσμού, κυρία Νίκη Κεραμέως, είπε: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι καθώς στην εξαιρετικά σύντομη λειτουργία του προγράμματος Desmos Direct έχουν ήδη δημιουργηθεί πάνω από 158 προφίλ ιδιωτών, εταιρειών και κοινωφελών φορέων, ενώ έχουν καταχωρηθεί πάνω από 790 ανάγκες. Η υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για τα λειτουργικά έξοδα του Desmos Direct για έναν χρόνο είναι εξαιρετικά σημαντικός αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή».

Αντίστοιχα, το «Μπορούμε» καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα. «Η δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι πολύ σημαντική για το Μπορούμε καθώς μας δίνει δυνατότητα να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δραστηριότητες μας. Μια τέτοιου είδους υποστήριξη έχει ιδιαίτερη σημασία για μια μικρή οργάνωση όπως το Μπορούμε γιατί καλύπτει έξοδα που δύσκολα μπορούν να καλυφθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο» δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ιδρυτικό μέλος του Μπορούμε.

Οι δύο αυτές δωρεές εντάσσονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα μας και αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο οργανισμός, με στόχο την ανάκαμψη της Ελλάδας. Ειδικότερα, θα υποστηρίξει τον Δεσμό στην υλοποίηση του νέου προγράμματος που ονομάζεται «Desmos Direct» (www.desmosdirect.org) και αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία συνδέει αυτόματα αγαθά και υπηρεσίες που προσφέρουν ιδιώτες και εταιρείες με ανάγκες οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας.

Αντίστοιχα, μέσω της δωρεάς της στο Μπορούμε, η Ελληνική Πρωτοβουλία θα ενισχύσει την αποστολή της ΜΚΟ για τη δημιουργία ενός ισχυρότερου και ευρύτερου δικτύου που θα επιτρέψει την αύξηση της ημερήσιας προσφερόμενης ποσότητας φαγητού στους πολίτες, συγκριτικά με τις 3.000 μερίδες που προσφέρονται σήμερα.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν το μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη:

– Αντιμετώπιση της κρίσης – υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών υψηλού κύρους που παρέχουν ζωτικής σημασίας ασφάλεια σε οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

– Επιχειρηματικότητα – συμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών που έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις θα μετατρέψουν σημαντικές ιδέες σε βιώσιμες και κοινωνικές επιχειρήσεις.

– Οικονομική ανάπτυξη – κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ελληνική οικονομία, διαμορφώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=660718