Ετσι δεν ΠΑΣ για τίτλο!

Στη λίμνη των Ιωαννίνων «πνίγηκαν» χθες πολλές από τις ελπίδες του φετινού ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου. Και μάλιστα με συντριβή (3-0)! Οι (ΠΑΣ)άδες της πόλης, που κάνουν όνειρα ευρωπαϊκά, έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο, με τρομερό πάθος και στα 90 λεπτά, με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να μοιάζει ως απόλυτα φυσιολογικό και βέβαια δίκαιο.

Αντίθετα οι παίχτες του ΠΑΟΚ, που παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες (Μακ, Ρατς, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κατσικάς), ενώ μετά το 1-0 προστέθηκε και ο τραυματίας Γλύκος, έδειχναν σαν να είχαν ματιαστεί από κάποια κακιά μάγισσα.

Χωρίς ενέργεια, άτονοι, με διαφορά ταχύτητας σχεδόν σε όλες τις φάσεις σε σύγκριση με τους γηπεδούχους, δεν κατάφεραν ποτέ να επιβάλουν τη θέλησή τους και πολύ περισσότερο την επιθυμία τους να διεκδικήσουν με σοβαρές προϋποθέσεις και πιθανότητες τους τόσο απαραίτητους τρεις βαθμούς. Τώρα, λοιπόν, κινδυνεύουν ακόμα και με πτώση από την κορυφή στο φινάλε του πρώτου γύρου, καθώς την Κυριακή πηγαίνουν στη Λιβαδειά.

Ο ΠΑΣ κυριάρχησε πραγματικά στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό και η παρτίδα επιθετικά ξεκίνησε με τρία σπουδαία σουτ του Αντι Λίλα.

Το τρίτο σουτ, μάλιστα, έφερε στο 26′ το 1-0 και ταυτόχρονα οδήγησε στο νοσοκομείο τον γκολκίπερ Γλύκο, που αιφνιδιάστηκε και έπεσε άσχημα στο έδαφος.

Και αν κάποιοι περίμεναν μια ουσιαστική αντίδραση του ΠΑΟΚ στη συνέχεια του ματς, μάταιος κόπος. Μάλλον είχαν ξεχάσει ότι φέτος σε κανέναν αγώνα στον οποίον ο αντίπαλος πήρε το προβάδισμα στο σκορ, κατάφερε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να το ανατρέψει.

Οι γηπεδούχοι μόλις κατάλαβαν ότι το θηρίο δεν είχε δόντια έλεγξαν τον ρυθμό και παρά το γεγονός ότι μέχρι το φινάλε η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη, ελάχιστες φορές απειλήθηκαν.

Και μόλις παρατηρήθηκε μια κάποια πίεση από τους φιλοξενούμενους, ο ΠΑΣ «καθάρισε» το παιχνίδι με γκολ του Κοροβέση από ασίστ του Τσάβες, σε μια άκρως πετυχημένη εκδηλωθείσα αντεπίθεση (73′).

Το γήπεδο έβραζε, οι φίλαθλοι έδειχναν ενθουσιασμένοι θα έλεγε κανείς τόσο από το θέαμα όσο και από το αποτέλεσμα, καθώς η προηγούμενη νίκη επί του ΠΑΟΚ είχε επιτευχθεί το 2003.

Οσο και αν θέλουμε να ψάξουμε δύσκολα θα βρούμε παίχτη του ΠΑΣ με μέτρια απόδοση χθες.

Αντίθετα, όσο και αν ψάξουμε δύσκολα θα βρούμε παίχτη του ΠΑΟΚ που να ενθουσίασε με την μπάλα που έπαιξε στα Γιάννινα.

Και κάπως έτσι ήρθε στις καθυστερήσεις και το κερασάκι στην τούρτα με ένα τρίτο γκολ από τον Μανιά, που σε λίγα δευτερόλεπτα δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες: τη μία επειδή έβγαλε φανέλα και φανελάκι, και την άλλη διότι κλώτσησε το σημαιάκι του κόρνερ.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Τ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Επρεπε να απαντήσει για την ήττα και την Εθνική ομάδα

Πήρε μηνύματα για τον ΠΑΟΚ και έστειλε ηχηρό μήνυμα για την Εθνική ομάδα ο Aγγελος Αναστασιάδης.

«Oλα τα μηνύματα ήταν ανησυχητικά. Ο αντίπαλος τώρα φτάνει πολύ εύκολα στην περιοχή μας. Αυτό σημαίνει αγωνιστική απειθαρχία και φταίω εγώ. Το μόνο ελαφρυντικό γι’ αυτά τα παιδιά είναι ότι είναι νέα» δήλωσε ο Αναστασιάδης και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να πω πως δεν προσπάθησαν. Ετρεξαν πολύ, αλλά άσκοπα και λάθος. Ξέραμε πως ο ΠΑΣ παίζει με αντεπιθέσεις, αλλά δυστυχώς σε τρεις φάσεις δεχθήκαμε τρία γκολ. Δεν παίξαμε καλά, αλλά δεν αξίζαμε αυτό το σκορ. Μας λείπει η εμπειρία. Κάποια παιδιά όταν δεν παίζουν είναι βαρόμετρο» αλλά όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να εκτίσει ο Ρατς την ποινή του στα Γιάννενα, απάντησε: «Είναι επιβαρημένος, ίσως του κάναμε κακό αν έπαιζε. Δεν νομίζω ότι το σκορ πήρε αυτές τις διαστάσεις επειδή απουσίαζε ο Ρατς. Λείπουν πολλά παιδιά. Τι ψυχικά αποθέματα έχει αυτή η ομάδα θα φανεί στον δρόμο».

Για το δικό του μέλλον όμως, και τις πληροφορίες που τον θέλουν στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι ξεκάθαρος:

«Γίνεται προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τον ΠΑΟΚ, τον κόσμο του και τον Αναστασιάδη. Πάντα με έδιωχναν, ποτέ δεν “πούλησα” ομάδα. Δεν γνωρίζω κάτι. Να είσαι προπονητής στην Εθνική είναι τιμή, ειδικά για έναν Ελληνα προπονητή, αλλά δεν μπορώ να έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και να συζητάω με άλλη ομάδα. Κι η Ρεάλ να έρθει, δεν θα συζητήσω».

Στα αποδυτήρια του ΠΑΣ, η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική, όμως ο Γιάννης Πετράκης κράτησε χαμηλούς τόνους: «Είναι μια σπουδαία επιτυχία, όμως, δεν γίναμε ξαφνικά μεγάλη ομάδα. Να μην την… ξαναπάθουμε. Να συνεχίσουμε ταπεινά».

παοκ 2

παοκ 1

παοκ 3

 

 

Πηγή: http://www.ethnos.gr/