Διεκόπη για τις 30 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό.

Και στην σημερινή συνεδρίαση συνεχίστηκαν τα προβλήματα με τις άδειες των συνηγόρων υπεράσπισης, με τον κατηγορούμενο Γιώργο Σταμπέλο να προσκομίζει δήλωση της συνηγόρου του (σ.σ.: η οποία δεν είχε άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας) με την οποία χαρακτηρίζει άκυρο τον διορισμό αυτεπαγγέλτως άλλου συνηγόρου, από το δικαστήριο, μόλις χθες. Με βασικό σκεπτικό, ότι δεν έχει διατυπωθεί σχετικό αίτημα του κατηγορουμένου, η δικηγόρος  ζήτησε διακοπή της δίκης έως ότου λυθεί το ζήτημα.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως και διέκοψε τη διαδικασία προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας εις εκ των διορισθέντων χθες συνηγόρων ο οποίος δήλωσε ότι αποδέχεται καταρχήν τον διορισμό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος κ. Σταμπέλος δεν επιθυμεί να τον εκπροσωπήσει ο συγκεκριμένος συνήγορος καθώς θεωρεί ότι έχει δικηγόρο.

Η Πολιτική Αγωγή προέβη σε σχόλιο ως προς τη στάση της υπεράσπισης,  με το οποίο αναφέρεται σε «μεθοδεύσεις των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών για παρέλκυση της δίκης». Παράλληλα αποδίδει, «υποκριτικό χαρακτήρα» σε δηλώσεις τους περί «διακαούς επιθυμίας τους» για επιτάχυνση της δίκης.