Μουζάλας: Μετά την Ειδομένη, θα αδειάσει το Ελληνικό

«Τελειώνουμε σήμερα με την εκκένωση της Ειδομένης και αμέσως μετά προτεραιότητα έχει το Ελληνικό», διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Μουζάλας, χωρίς ωστόσο, να μπορεί να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε ό,τι αφορά την εκκένωση του Ελληνικού απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να σας πω χρονικά σε πόσες ημέρες θα αδειάσει το Ελληνικό, αλλά δεν θα “γεμίσει” το καλοκαίρι».

Ωστόσο όμως χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, στην οποία φιλοξενούνται 3.600 πρόσφυγες και μετανάστες, «ελεγχόμενη» και πρόσθεσε πως χτίζονται νέοι χώροι μέσα στην Αττική, χωρίς να διευκρινίσει που βρίσκονται αυτοί.

Για δραματική κατάσταση έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης επικαλούμενος σχετικές επιστολές του ΚΕΕΛΠΝΟ, των δημάρχων της περιοχής, του Ιατρικού Συλλόγου και της επικεφαλής της Ελληνικό ΑΕ κ. Σπυροπούλου.