Την ερχόμενη Τετάρτη η πρόταση του εισαγγελέα για την έκδοση ή μη του Λ. Μπόμπολα στην Κύπρο

Το αίτημα έκδοσης του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο, για υπόθεση που αφορά μίζες που φέρονται να δόθηκαν για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης εξετάστηκε από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

«Είμαι Έλληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στη Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους», υποστήριξε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Πολυχρόνη Τσιρίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Ηλία Αναγνωστόπουλο, ο επιχειρηματίας πρέπει να δικαστεί στην Ελλάδα, καθώς όπως ανέφεραν, οι πράξεις που του αποδίδονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία (πλην μίας) έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, αυτό που αποδίδεται στον κ. Μπόμπολα είναι πως όλα έγιναν με την έγκριση και τις οδηγίες του, τις οποίες όμως φέρεται να έδινε από την Αθήνα. «Θα πρέπει ο κ. Μπόμπολας να δικαστεί στην Αθήνα όπου εκεί θα αποδείξουμε την ουσιαστική αθωότητά του», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Είναι η δεύτερη φορά που το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει την υπόθεση, καθώς πριν από το Πάσχα το δικαστικό συμβούλιο εξετάζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Κυπριακές αρχές, είχε ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία. Τελικά η Κυπριακή δικαιοσύνη αποφάσισε να ακυρώσει το πρώτο ένταλμα και να εκδώσει νέο.

«Το πρώτο ένταλμα σύλληψης το είχα χαρακτηρίσει κουρελόχαρτο. Ουσιαστικά οι Κύπριοι με την απόφασή τους να το ακυρώσουν, επικύρωσαν ότι ήταν κουρελόχαρτο και εξέδωσαν ένα καινούργιο. Ωστόσο ο πυρήνας των αδικημάτων παραμένει ο ίδιος»,  είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, με τον έτερο συνήγορο του επιχειρηματία Ηλία Αναγνωστόπουλο να επισημαίνει ότι «η δικαστική συνεργασία πρέπει να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, δεν μπορώ να δεχτώ πως η Κυπριακή δημοκρατία αγνόησε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και εξέδωσε νέο ένταλμα».

Το δικαστικό συμβούλιο διέκοψε για την επόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, οπότε και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα και ενδεχομένως και η κρίση του Συμβουλίου Εφετών.

Πηγή: naftemporiki