Επεισόδια στη δίκη των "Πυρήνων της Φωτιάς" - Απειλές και ύβρεις κατά της Προέδρου

Σκηνές απείρου… κάλους σημειώθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της ανατίναξης μέρους του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να αποδράσουν μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς”, με την κωδική ονομασία “Γοργοπόταμος”

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθονταν ο Χριστόδουλος Ξηρός και άλλα μέλη της οργάνωσης οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εξύβρισαν χυδαία την Πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή ενώ φέρονται να της πέταξαν ακόμη και πλαστικά διαχωριστικά, με αποτέλεσμα η Πρόεδρος να αναγκαστεί να σκύψει κάτω από την έδρα.

«Θα σε χώσουμε κάτω από τη γη…. δεν θα σε σώσουν ούτε δέκα μπάτσοι» ήταν μια από τις φράσεις που ακούστηκαν όπως αναφέρουν οι παρευρισκόμενοι ενώ ένας από τους κατηγορούμενους κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της ωστόσο επενέβησαν οι παριστάμενοι αστυνομικοί.

Η ένταση που υποβόσκει εδώ και αρκετό διάστημα, ξεκίνησε όταν η κ. Υφαντή προσπάθησε να καταργήσει τους δικηγόρους υπεράσπισης οι οποίοι δεν είχαν άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο λόγω της αποχής. Έτσι, επιχείρησε να διορίσει άλλους κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους κατηγορούμενους.