Περισσότεροι από 51.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στη χώρα

Στους 51.430 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Από αυτούς, οι 5.023  παραμένουν στα νησιά, ενώ οι νέες αφίξεις ανέρχονται σε μόλις 766. Στις δομές της Αττικής φιλοξενούνται 15.081 άτομα με τους 5.815 να βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.753.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα 28.573. Από αυτούς, οι 11.324 διαμένουν στο camp της Ειδομένης. Οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε χώρους στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Καβάλα, τη Δράμα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Κόνιτσα, την Πρέβεζα, τα Γιάννενα, τα Γιαννιτσά και τη Βέροια.

Την ίδια ώρα ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα όσον αφορά στους πρόσφυγες. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που βλέπουν τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή να γίνονται θρύψαλα, αρχίζουν να αντιδρούν ολοένα και πιο έντονα στον εγκλωβισμό τους στους καταυλισμούς και την συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

pinakas-roes