Βέροια: Ψήφισμα για την απομάκρυνση των προσφύγων υπέγραψαν 300 κάτοικοι

Περίπου 300 κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Βέροιας υπέγραψαν ψήφισμα για να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από το στρατόπεδο και να μετεγκατασταθούν σε άλλο χώρο. Το εν λόγω ψήφισμα κατατέθηκε σήμερα το πρωί και θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο υπογεγραμμένο κείμενο, οι κάτοικοι εκφράζουν τους φόβους τους για ενδεχόμενη «προβοκάτσια» ή «κακόβουλη ενέργεια κατά των υδροηλεκτρικών φραγμάτων και της ποιότητας του νερού» και μετά από αναφορά και σε άλλα ζητήματα και καταλήγει με το αίτημα να μετεγκατασταθεί το κέντρο φιλοξενίας «σε σημείο που δεν διαταράσσεται η ομαλή διαβίωση πολιτών, δεν κινδυνεύουν άμεσα ζωές και περιουσίες και η διαβίωσή τους και η αστυνόμευσή τους θα βρίσκεται σε ανώτερα επίπεδα».

Όπως αναφέρει το portal verianet.gr, στο ψήφισμά τους oι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων συνεχίζει να ανησυχεί από την παρουσία των προσφύγων στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό.

Επίσης καταγγέλλεται ο Δήμος Βέροιας για παραβατική και μη δημοκρατική διαδικασία σε ότι αφορά την υπόδειξη του χώρου όπως επίσης καταγγέλλεται κάθε ενέργεια, πράξη ή παράλειψη η οποία δημιούργησε ένα περιβάλλον ανησυχίας, προσωπικής ανασφάλειας, εκφοβισμού και ψυχικής ταραχής.