Ελεύθερος ο Φεϊσάλ Σεφού - Δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή του στο μακελειό του Βελγίου

Ελεύθερος αφέθηκε ο Φεϊσάλ Σεφού, ο “άνδρας με το καπέλο” που εμφανίστηκε δίπλα στους βομβιστές των Βρυξελλών στο αεροδρόμιο, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί από τις βελγικές αρχές ωστόσο «Οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊσάλ Σ. δεν επιβεβαιώθηκαν από την προανακριτική διαδικασία. Κατά συνέπεια, αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή», ανέφερε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το επώνυμο του συλληφθέντα δεν ανακοινώθηκε ποτέ δημοσίως από τις βελγικές αρχές, σύμφωνα όμως με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν δημοσιογράφο που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού.

Ο Σεφού συνελήφθη λίγες ημέρες μετά το μακελειό στις Βρυξέλλες, ενώ μερικές ώρες αργότερα οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες για την επίθεση κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ήταν και ο «Faycal C», χωρίς να διευκρινίσουν εάν επρόκειτο για τον συγκεκριμένο ύποπτο με την λευκή καπαρντίνα.

Η εφημερίδα Le Soir, είχε αναφέρει ότι ο Faycal C αναγνωρίστηκε από τον οδηγό ταξί, που μετέφερε τους τζιχαντιστές στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.