Συνάντηση Καμίνη με αντιπροσωπεία των Σύρων προσφύγων

Ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να εξασφαλίσει στέγαση σε 20 οικογένειες

της Παναγιώτας Μπίτσικα

Στην προσπάθεια για να εξευρεθεί λύση για τους Σύρους πρόσφυγες, που συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους για τρίτη εβδομάδα στο Σύνταγμα, εντάσσεται η συνάντηση αντιπροσωπεία τους με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.

Όπως επισημαίνουν στο «Βήμα» στελέχη από το επιτελείο του κ. Καμίνη , οι πρόσφυγες αποδέχτηκαν το κάλεσμα του δημάρχου για συνάντηση στο δημαρχιακό μέγαρο στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η συνάντηση γίνεται σε μια προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να διερευνηθούν οι δυνατότητες συγκεκριμένων δράσεων αλληλεγγύης ώστε «να εκτονωθεί η κατάσταση και να αρθεί το αδιέξοδο».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο κ. Καμίνης στο γεγονός ότι το ανθρωπιστικό δράμα των Σύρων προσφύγων δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο κανένα, και ιδιαίτερα την Πολιτεία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Καμίνης , όπως επισημαίνουν από το επιτελείο του, θα εντείνει την προσπάθειά του ώστε η κυβέρνηση να επιταχύνει τις νομικές διαδικασίες ως προς τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων αλλά και να υπάρξει προνομιακή στήριξη.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς και να συνδράμει με τα μέσα που διαθέτει και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, παρέχοντας σίτιση καθώς και ιατρική και ψυχολογική στήριξη στους Σύριους πρόσφυγες.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη επισημάνει ότι μπορεί να εξασφαλίσει στέγαση σε 20 οικογένειες Σύρων προσφύγων σε δωμάτια του ξενώνα ηλικιωμένων και του ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=658761