Παράνομη η κατάργηση των δώρων εορτών στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία

Παράνομη χαρακτηρίζει την κατάργηση των δώρων εορτών και επιδομάτων άδειας των διοικητικών υπαλλήλων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας σε έγγραφό του ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Γ. Σούκος και καλεί τον πρόεδρο της Φ.Ε. κ. Μπαμπινιώτη να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, διαφορετικά θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Το έγγραφο, του οποίου έλαβε γνώση σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), χαρακτηρίζεται «απόφαση σταθμός» από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικού όργανο των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, η κατάργηση των δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας των διοικητικών υπαλλήλων χαρακτηρίζεται από τον Ειδικό Γραμματέα του υπ. Εργασίας παράνομη, καθ’ όσο οι εν λόγω υπάλληλοι απασχολούνται με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Ως εκ τούτου, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία υποχρεούται να καταβάλλει αναδρομικά από το 2012 τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ