Μικροένταση στο συλλαλητήριο των ατόμων με αναπηρία

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ

Μικροένταση επικράτησε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ΑμΕΑ, διαμαρτυρόμενοι για «την απεμπόληση των δικαιωμάτων τους στον βωμό της οικονομικής κρίσης».

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από το Υπ. Εργασίας και η αναστάτωση προκλήθηκε όταν ανδρες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στα άτομα με αναπηρία που έκαναν πορεία να προσεγγίσουν το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα άτομα με αναπηρία έφτιαξαν για τη σημερινή τους διαμαρτυρία έναν σταυρό με ρόδες από αναπηρικό αμαξίδιο για να δείξουν με αυτο το συμβολικό τρόπο πως τους σταυρώνει η κυβέρνηση.

Στη διακήρυξή της για τη σημερινή ημέρα η Εθνική Συμομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) αναφέρει: «Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, που τα δικαιώματά μας απεμπολούνται στο βωμό της οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε και ωστόσο καλούμαστε να πληρώσουμε με την αξιοπρέπεια και την τιμή μας, εμείς, τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους: Πορευόμαστε και θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, ενάντια στη στοχοποίηση της αναπηρίας κάτω από την πίεση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών. Αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των οικονομικών επιτελείων και της Τρόικα, γνωρίζοντας καλά ότι δεν ευθυνόμαστε για τη δημοσιονομική κατάντια της χώρας».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64103126